Μια ευχάριστη έκπληξη είχε η ανάγνωση της «Εφημερίδας των Συντακτών» το Σάββατο. Στις πρώτες σελίδες φιγουράριζε ολοσέλιδο άρθρο του Γιώργου Τσίπρα με ανελέητο «στόλισμα» στον Στέφανο Κασσελάκη, τον οποίο χαρακτηρίζει «κοινό τυχοδιώκτη» και «πολιτικό απατεώνα». Ο Γιώργος Τσίπρας υποστηρίζει πως ο Κασσελάκης θα μπορούσε να διεκδικήσει την ηγεσία σε οποιοδήποτε κόμμα, ανεξαρτήτως πολιτικού χώρου «από την Αριστερά μέχρι την άκρα Δεξιά» καθώς δεν πιστεύει σε αυτά που λέει, αλλά έχει το επικοινωνιακό χάρισμα και την ικανότητα να προσαρμόζει τις θέσεις του ανάλογα με τις περιστάσεις.

Επιπλέον, ο Τσίπρας επισημαίνει ότι ο Κασσελάκης, μετά την εκλογή του ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επέδειξε ένα υπερβολικό «εγώ», ασυμβίβαστο με τις προοδευτικές αξίες, καθώς και «μια άνευ προηγουμένου προβολή της προσωπικής του ζωής», χαρακτηρίζοντας την πολιτική του ως γεμάτη αντιφάσεις και αμετροέπεια. Σχολιάζει επίσης την αντίδραση του Κασσελάκη στις ευρωεκλογές, όπου, παρά την απώλεια τριών μονάδων και την αποχή πολλών ψηφοφόρων από τον ΣΥΡΙΖΑ, εκείνος πανηγύριζε για τη μείωση της διαφοράς από τη Νέα Δημοκρατία. Σύμφωνα με τον Τσίπρα, αυτό δείχνει ότι ο Κασσελάκης και το κόμμα βρίσκονται σε κατάσταση αυτογελοιοποίησης. Υπογραμμίζει μάλιστα ότι ακόμη και σε μια επιχείρηση απαιτείται συνεννόηση για την επιτυχία, κάτι που ο Κασσελάκης δεν φαίνεται να κατανοεί.

Μικρή λεπτομέρεια: Ο Γ. Τσίπρας ήταν απ’ αυτούς που στήριξαν τον Κασσελάκη, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση κατά της Ε. Αχτσιόγλου και της «Ομπρέλας», συμπτωματικά με τοποθετήσεις του στην ίδια εφημερίδα.