Απέκλεισε τη δυνατότητα οποιασδήποτε συνεργασίας με τη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, κάνοντας λόγο για συνεχή εκφυλισμό του κόμματος.

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει καμία δυνατότητα συνεργασίας με τη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, σε καμία περίπτωση, και νομίζω ότι οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν ότι και η απόφαση την οποία πήραμε να αποχωρήσουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ήταν μια πράξη ευθύνης, ήταν μια απόφαση απολύτως ορθή. Γιατί αυτό το οποίο συμβαίνει σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ, με ευθύνη της ηγεσίας του και της ηγετικής ομάδας, είναι ένας συνεχής εκφυλισμός (…)», είπε συγκεκριμένα, μιλώντας στην εκπομπή του ΕΡΤNEWS «Επτά».

«Αν προκύπτει ένα συμπέρασμα είναι ότι αυτό το οποίο χρειάζεται είναι σοβαρό πολιτικό περιεχόμενο και όχι επικοινωνιακά τρικ», συμπλήρωσε στρέφοντας τα βέλη του στην ηγεσία του Στέφανου Κασσελάκη. «Επιτρέψτε μου να πω ότι για πολλά χρόνια αφιερώσαμε τα καλύτερα χρόνια της ζωής μας σε αυτό το κόμμα (ΣΥΡΙΖΑ). Και για το κόμμα αυτό δεν μπορείς, όπως έγινε -και το λέω και αυτοκριτικά αυτό- να πολιτεύεται με λογικές του μέσου όρου. Η πολιτική και η αντιπολίτευση, ειδικά απέναντι σε μια κυβέρνηση της Δεξιάς, όπως είναι η σημερινή, πρέπει να έχει αιχμές, πρέπει να έχει προτεραιότητες», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς δε για τον διάλογο που επιχειρείται σε συνέχεια και της προ ημερών εκδήλωσης, στην οποία το παρών έδωσε αιφνιδιαστικά και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε: «Πολιτικά δεν νομίζω ότι προοιωνίζεται κάτι – αυτό το οποίο συζητάμε είναι ο ανοιχτός δημόσιος δημοκρατικός διάλογος στις ηγεσίες. Προφανώς υπάρχει ζήτημα με την έννοια ότι αυτή τη στιγμή οι ηγεσίες των παραδοσιακών κομμάτων του χώρου έχουν αποδειχθεί αναξιόπιστες στο να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των αριστερών και προοδευτικών πολιτών. Αυτό το οποίο χρειάζεται ο χώρος συνολικά της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς στη χώρα μας είναι μια σοβαρή σε βάθος συζήτηση για τα μεγάλα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας».