Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν ξεφύγει. Η επικείμενη εκλογική ήττα έχει προκαλέσει βέρτιγκο και στην ηγετική ομάδα της Κουμουνδούρου και στα στελέχη της, είτε είναι υποψήφιοι βουλευτές είτε πρόκειται τα γνωστά τρολ του Διαδικτύου. Η δήλωση του Πάνου Σκουρλέτη, χαρακτηριστική.

Τα τρολ παίζουν συγκεκριμένο και εν πολλοίς καθοδηγούμενο παιχνίδι, διότι η ανωνυμία τούς δίνει τη δυνατότητα να προχωρούν σε ακραίες και χυδαίες παρεμβάσεις και αναφορές. Όταν όμως πρόκειται για υποψήφιους βουλευτές, που έχουν διατελέσει και υπουργοί (ενώ μέχρι να κλείσει η Βουλή για τις εκλογές ήταν στο Κοινοβούλιο ως εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και των ψηφοφόρων του) το παιχνίδι αλλάζει πίστα.

Ο Πάνος Σκουρλέτης στο πάνελ που βρέθηκε με την Ντόρα Μπακογιάννη (με την οποία στο τέλος έβαλε και στοίχημα για το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου) προχώρησε σε μια προσβλητική δήλωση που απευθύνεται σε όλους, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να πείσει ότι η διακυβέρνηση της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου ήταν… σωτήρια.

«Σας σώσαμε, σας κάναμε ανθρώπους», ήταν η αναφορά του Πάνου Σκουρλέτη. Και ενώ αρχικά φάνηκε να απευθύνεται ως προς το δεύτερο σκέλος της στην Ντόρα Μπακογιάννη και αφού του επισημάνθηκε ότι αυτό είναι βαρύ καθώς και ότι «δεν μιλά σε συριζαίους», πρόσθεσε τα εξής:

«Οικονομικά μιλάω, όταν βγάζεις κάποιους από τη χρεοκοπία, δεν τους βάζεις να στηρίζονται στα πόδια τους;» είπε και συνέχισε «αυτό εννοώ, οικονομικά τη χώρα…»

Το «σας κάναμε ανθρώπους» που εκστόμισε πάντως είναι η συνέχεια του «σώσαμε τη χώρα» που ο Αλέξης Τσίπρας και τα στελέχη του υποστηρίζουν διαρκώς, παρακάμπτοντας φυσικά ένα γεγονός: ότι αυτοί έφεραν το τρίτο μνημόνιο με ένα επιπλέον κόστος 100 δισ. ευρώ για τη χώρα, καθυστερώντας την έξοδο από αυτά κατά περίπου 4 χρόνια.

Το να απευθύνονται τώρα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προς τους πολίτες και να λένε αυτές τις προσβλητικές φράσεις ακόμη και αν, όπως είπε ο Σκουρλέτης, μιλούν… οικονομικά δείχνει την κατάσταση που επικρατεί στην Κουμουνδούρου.