Ηχηρή απάντηση έλαβε εκ νέου ο Πάνος Σκουρλέτης από τη Νέα Δημοκρατία για τις αθροιστικές αλχημείες που κάνει ενόψει εκλογών -όπως κάνουν  κι αλλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τον τελευταίο καιρό- εκφράζοντας αφενός δημόσια πλέον τη παραδοχή της ήττας στις επερχόμενες εκλογές αφού το σενάριο “ο ΣΥΡΙΖΑ να έρθει δεύτερος και καταϊδρωμένος” είναι υπαρκτό και στις δικές τους εκτιμήσεις και αφετέρου τις φαντασιώσεις της Κουμουνδούρου για σενάρια περί κυβέρνησης συνασπισμού που περιλαμβάνουν το ΚΙΝΑΛ το ΜΕΡΑ25 ακόμα και το “κατηγορηματικά” εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης ΚΚΕ.

Παράλληλα επιβεβαιώνεται και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος δήλωσε ότι δεν πιστεύει τον Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με τα όσα λέει σχετικά με το θέμα της κυβέρνησης νικητών και ηττημένων σημειώνοντας  χαρακτηριστικά ότι «Κυβέρνηση ηττημένων μας είπε ότι δεν θα κάνει. Δεν πιστεύω τίποτα από όσα λέει ο κ. Τσίπρας. Αριθμητικά θα μπορούσαν να κάνουν κυβέρνηση. Δεν πιστεύω ότι ο κ. Τσίπρας δεν θα το διερευνήσει. Θεωρητικά είναι ένα ενδεχόμενο το οποίο οι πολίτες πρέπει να ξέρουν ότι υπάρχει».

H ανακοίνωση της ΝΔ:

Ούτε 24 ώρες αφότου ο κ. Τσίπρας απέκλεισε εκ νέου το σενάριο της κυβέρνησης ηττημένων, ο κ. Σκουρλέτης σε άλλη γραμμή δηλώνει ότι αν βγαίνουν οι συσχετισμοί μπορεί να δημιουργηθεί κυβέρνηση, ακόμη και αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεύτερος. Δηλαδή, ένα σχήμα με ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Βαρουφάκη, ΚΚΕ. Είναι σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε πρόγραμμα έχει, ούτε πρόταση διακυβέρνησης. Υπάρχει κάτι, πάντως, στο οποίο συμφωνούν στην Κουμουνδούρου: η σταθερή ανάγκη τους για την καρέκλα.

Δείτε το βίντεο εδώ: