Αφοπλιστικός ήταν για ακόμη μια φορά ο Άδωνις Γεωργιάδης σχετικά με τον πρωτοφανή εσωκομματικό διχασμό στον ΣΥΡΙΖΑ και τον αποκλεισμό του Στέφανου Κασσελάκη από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Ο υπουργός Υγείας ουσιαστικά αποκάλυψε το λόγο που μαλώνουν μεταξύ τους στον ΣΥΡΙΖΑ και γιατί όλες οι εσωκομματικές φράξιες παλεύουν με νύχια και με δόντια να ελέγχουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τον υπουργό, όλα γίνονται για τα λεφτά, για το ποιος δηλαδή θα διαχειρίζεται την κρατική επιχορήγηση του κόμματος. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Γιατί έγινε η φασαρία για να τον διώξουν και να γίνουν και ρεζίλι; Θα σας πω ποιος είναι ο λόγος. Τα λεφτά. Οποίος κατέχει τη σφραγίδα του κόμματος, έχει και τα λεφτά. Είναι 4 εκατομμύρια το έτος. Άρα αυτός που θα κρατήσει το κόμμα, θα έχει και τα λεφτά άρα θα μπορεί να έχει υπαλλήλους, μισθούς, προεκλογικές καμπάνιες».

Επιπλέον ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε και τον τρόπο με τον οποίο απέκλεισαν την υποψηφιότητα Κασσελάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι αυτή η αντιδημοκρατική συμπεριφορά αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό της αριστεράς. Για την αριστερά, όπως εξήγησε, δημοκρατία είναι να κάνεις μόνο όσα θέλει το κόμμα, διαφορετικά είσαι εχθρός. Γι αυτό, όπως ανέφερε, ο ίδιος την πολεμά από μικρός, καθώς κατάλαβε με τι έχει να κάνει. Σύμφωνα με τον ίδιο: «Αυτό που συμβαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ είναι πρωτοφανές και αντιδημοκρατικό. Επειδή από τα νιάτα μου έχω καταλάβει τι είναι αριστερά και γι αυτό έχω μέτωπο μαζί της από τα νεανικά μου χρόνια, ξέρω πολύ καλά ότι η αριστερά από τη φύση της είναι αντιδημοκρατική. Αυτό που λένε δήθεν δημοκρατικός συγκεντρωτισμός, είναι ολοκληρωτισμός. Παραβίαση της δημοκρατίας. Το κόμμα κάνει ο, τι γουστάρει και ο λαός ακολουθεί μόνο το κόμμα». 

Περίπτωση κομμουνιστικού ολοκληρωτισμού ο αποκλεισμός Κασσελάκη 


Ο υπουργός Υγείας στην ίδια συνέντευξη στο Action24 ανέφερε ότι μια επιτροπή ενός κόμματος δεν μπορεί να αποφασίζει πάνω από τη θέληση των ψηφοφόρων, ωστόσο αυτό συμβαίνει πάντα στις χώρες με κομμουνιστικά καθεστώτα. Ο ίδιος μάλιστα αποκάλεσε «κλασσική εμφάνιση του κομμμουνιστικού ολοκληρωτισμού», όσα συνέβησαν χθες στην Κεντρική Επιτροπή, χαρακτηρίζοντας την αντιδημοκρατική νοοτροπία του ΣΥΡΙΖΑ ως απαίσια. Τέλος ο υπουργός Υγείας εξήγησε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα κέρδιζε την ηγεσία του κόμματος, όχι επειδή είναι κάποια εξαιρετική περίπτωση αλλά επειδή οι ψηφοφόροι του κόμματος δεν βλέπουν καμία προοπτική με τα υπόλοιπα στελέχη, οπότε και αποφάσισαν αντιδημοκρατικά να τον τελειώσουν από το κόμμα.