ΤονΣτέφανο Κασσελάκη «άδειασε» νωρίτερα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στα Παραπολιτικά, στους δημοσιογράφους Βασίλη Σκουρή και Σωτήρη Ξενάκη. Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο συγκλίσεων συγκεκριμένα με το ΠΑΣΟΚ και δεδομένης της κόντρας που υπάρχει μεταξύ του Στέφανου Κασσελάκη και του Νίκου Ανδρουλάκη, ο κύριος Τσίπρας είπε «έχουμε μπροστά μας Ευρωεκλογές, το οποίο σημαίνει οποιαδήποτε συζήτηση για συγκλίσεις, θα ξεκινήσει μετά τις Ευρωεκλογές» για να συνεχίσει λέγοντας ότι το ενδεχόμενο «είναι δεδομένο. Είναι πλειοψηφικό αίτημα αυτό, να υπάρξουν διεργασίες και συγκλίσεις, από πάρα πολύ κόσμο. Τουλάχιστον αυτό είδα εγώ στην περιοδεία μου στη μισή Ελλάδα. Από εκεί και πέρα, είναι γνωστό ότι υπάρχουν πολλά πεδία προγραμματικής σύγκλισης με το ΠΑΣΟΚ». Στη συνέχεια ο κύριος Τσίπρας πρόσθεσε ότι «νομίζω ότι είναι μονόδρομος το προς τα πού θα κινηθούν τα πράγματα και σε αυτό ακολουθούμε όλοι μας. Και κόμματα και μέλη και στελέχη και από πάνω, μέχρι κάτω», αδειάζοντας έτσι εντελώς την επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, περί του καλέσματος στελεχών και πρώην βουλευτών και υπουργών, προερχομένων από το ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, ο κύριος Κασσελάκης στη συνέντευξή του στον Γιώργο Λιάγκα στις Σπέτσες, είχε πει ότι δεν μπορεί να συνεργαστεί με κανέναν αρχηγό, «διότι έχουν προσωπικές ατζέντες», ενώ ερωτηθείς ειδικά για τον Νίκο Ανδρουλάκη, απάντησε αρνητικά επαναλαμβάνοντας ότι «οι αρχηγοί των άλλων κομμάτων, έχουν ξεκάθαρα προσωπικές ατζέντες». Φθάνει κανείς στο σημείο να αναρωτιέται, αναφορικά με το ποιον θα πρέπει να πιστέψει: τον κύριο Κασσελάκη, ή τον κύριο Τσίπρα;

Το περίεργο περιστατικό με τον υποβολέα (;)

Στην συνέντευξη του κυρίου Τσίπρα, υπήρξε ένα περίεργο περιστατικό (παρατίθεται το ακουστικό παρακάτω), καθώς την ώρα που μιλούσε για το ενδεχόμενο σύγκλισης με το ΠΑΣΟΚ, σταμάτησε ξαφνικά και ακούγεται να του ψιθυρίζει κάποιος «πες Τσίπρας, Τσίπρας». Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να μάθουμε, αφενός ποιος ήταν ο υποβολέας και αφετέρου τι ακριβώς εννοούσε με αυτό.

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα

Τι έλεγε ο Στέφανος Κασσελάκης για τις συγκλίσεις

Η δήλωση του Γιώργου Τσίπρα

Βασίλης Σκουρής: «Υπάρχει μια πολύ μεγάλη αντιπαράθεση, μεταξύ του κόμματός σας και του ΠΑΣΟΚ. Τόσα πολλά έχετε να χωρίσετε; Κυρίως μεταξύ των αρχηγών. Ο κύριος Κασσελάκης με τον κύριο Ανδρουλάκη, εκφράζουν πολύ βαριές -»

Σωτήρης Ξενάκης: «Χθες είπε πάλι "εμένα δεν με κρατάει κανένας". Το είπε και πολύ εμφατικά».

Βασίλης Σκουρής: «Όπως και ο κύριος Ανδρουλάκης, που ταυτίζει τον κύριο Κασσελάκη με κύριο Μητσοτάκη, έτσι δεν είναι; Είναι και απ' τις δυο πλευρές».

Γιώργος Τσίπρας: «Έχουμε μπροστά μας Ευρωεκλογές, το οποίο σημαίνει οποιαδήποτε συζήτηση για συγκλίσεις, θα ξεκινήσει μετά τις Ευρωεκλογές».

Βασίλης Σκουρής: «Α, θα ξεκινήσει;»

Γιώργος Τσίπρας: «Είναι δεδομένο. Είναι πλειοψηφικό αίτημα αυτό, να υπάρξουν διεργασίες και συγκλίσεις, από πάρα πολύ κόσμο. Τουλάχιστον αυτό είδα εγώ στην περιοδεία μου στη μισή Ελλάδα. Από εκεί και πέρα, είναι γνωστό ότι υπάρχουν πολλά πεδία προγραμματικής σύγκλισης με το ΠΑΣΟΚ - (σ.σ. ακούγεται ψιθυριστά "πες Τσίπρας, Τσίπρας)- με ακούτε;»

Σωτήρης Ξενάκης: «Σας ακούμε, είπατε ότι υπάρχουν πολλά πεδία σύγκλισης με το ΠΑΣΟΚ».

Βασίλης Σκουρής: «Το επαναλαμβάνουμε κιόλας. Δείχνουμε ότι σας ακούμε ευλαβικά».

Γιώργος Τσίπρας: «Θέλω να πω - και αντικειμενικά και αφού το θέλει ο κόσμος, νομίζω ότι είναι μονόδρομος το προς τα πού θα κινηθούν τα πράγματα και σε αυτό ακολουθούμε όλοι μας. Και κόμματα και μέλη και στελέχη και από πάνω, μέχρι κάτω».