Μπήκε και η τέταρτη υπογραφή που απαιτείται για την έγκριση της πώλησης των F-35 στην Ελλάδα, από τον Ρεπουμπλικάνο Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας Τζίμι Ρις. Πλέον, με τη συναίνεση του κ. Ρις, η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει και τις τέσσερες υπογραφές που χρειάζεται, γεγονός που σημαίνει ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ μπορεί να στείλει την επιστολή που χρειάζεται για την επίσημη ειδοποίηση του Κογκρέσου.

Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στην ΕΡΤ, ο εκτελεστικός διευθυντής του Συμβουλίου της Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας, Έντι Ζεμενίδης, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «εγώ δεν θέλω να συνδέσω το No Jets For Turkey με τα F-35. Το θέμα των F- 35 πρέπει να το βλέπουμε μαζί με την αμυντική συμφωνία που έκανε αυτή η κυβέρνηση, την επένδυση της Αμερικής μέσα στην Αλεξανδρούπολη, μέσα στη Σούδα, όλα αυτά συνολικά είναι μια τεράστια ψήφος εμπιστοσύνης στην εξωτερική πολιτική της Ελλάδος και ιδιαίτερα στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Σημειώνεται ότι ο δρόμος για την απόκτηση των μαχητικών F-35 από την Ελλάδα άνοιξε, καθώς ο Ρεπουμπλικάνος αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, Τζιμ Ρις, έδωσε το πράσινο φως για την πώληση των πιο προηγμένων αμερικανικών μαχητικών στη χώρα μας.