Μετά τη διάσπαση και τις τελευταίες εξελίξεις, το πιο πιθανό είναι να δούμε άμεσα το ΠΑΣΟΚ στη δεύτερη θέση και τον ΣΥΡΙΖΑ τρίτο, εκτιμά ο Ζαχαρίας Ζούπης, διευθυντής ερευνών της Opinion Poll, εξηγώντας στο Liberal ότι αυτό θα είναι το πρώτο ορατό αποτέλεσμα.

Από εκεί και πέρα δεν αποκλείει να δούμε το ΚΚΕ σε διψήφια ποσοστά, αφήνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ σε μονοψήφια, αφού δύσκολα, βλέπει να ξεφεύγει από την περιδίνηση στην οποία έχει μπει.

Ο Ζαχαρίας Ζούπης παραθέτει τις τελευταίες μετρήσεις για την πρόθεση ψήφου, πριν την Κεντρική Επιτροπή του Σαββατοκύριακου και όσα την ακολούθησαν, οι οποίες έδιναν τον ΣΥΡΙΖΑ κατά μέσον όρο στο 12,8%, το ΠΑΣΟΚ να υπολείπεται κατά μια μονάδα και το ΚΚΕ στο 8%, προς το οποίο υπάρχει μια τάση να προσανατολιστούν οι απογοητευμένες αριστερόστροφες δυνάμεις, πόσο μάλλον όταν η ψήφος στις ευρωεκλογές είναι χαλαρή.

Πιστεύει δε ότι ένα τμήμα των 930.000 που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούνιο θα επιλέξει πλέον να τηρήσει αποστάσεις ασφαλείας από το κόμμα, αλλά και συνολικά από τις πολιτικές διεργασίες, ενώ εξηγεί γιατί δεν υπάρχει ζωτικός χώρος για το νέο κόμμα στα αριστερά του.

Όσο για την κυβέρνηση, πρέπει να πείσει ότι άμεσα, τώρα που είναι ισχυρή, είναι σε θέση να προωθήσει μεταρρυθμίσεις ακόμα και αν χρειαστούν ρήξεις, διαφορετικά, όπως λέει ο Ζαχαρίας Ζούπης, τα κενά στη ζωή και την πολιτική, με λάθος ή με σωστούς τρόπους, πάντα καλύπτονται.