«Κεραυνούς» σε βάρος του Στέφανου Κασσελάκη εξαπέλυσε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, ο οποίος χρησιμοποίησε βαρείς χαρακτηρισμούς τόσο για τον πρόεδρο όσο και για την εικόνα του κόμματος, επισημαίνοντας ότι θα δώσει μάχη για να μην επανεκλεγεί πρόεδρος. 

Σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1» ο Κώστας Ζαχαριάδης είπε ότι δεν είναι περήφανος για το πώς εξελίσσεται η κατάσταση στο κόμμα και απάντησε ως εξής σε ερώτηση για το τι θα σημαίνει η επανεκλογή Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν βρίσκω πολύ πιθανό ένα τέτοιο ενδεχόμενο και εγώ τουλάχιστον θα δώσω μια μάχη πολιτικής και αξιών μέσα στο κόμμα τις επόμενες μέρες».

Ο Κώστας Ζαχαριάδης απέρριψε την ατάκα του Στέφανου Κασσελάκη με την οποία ανακοίνωσε την εκλογή προέδρου. «Εγώ δεν έχομαι να βγαίνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να λέει "βρείτε μου αντίπαλο και πάμε". Εγώ δεν έμαθα έτσι με αντιπάλους μέσα στο κόμμα. Θεωρώ αλαζονική και αυταρχική αυτή τη φράση και βεβαίως θα υπάρξει απάντηση ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να επανέλθει στην πολιτική του λειτουργία, να επιτελέσει τον ρόλο του ως αξιωματική αντιπολίτευση, να σταματήσει η περιδίνηση, να ανασυγκροτηθεί, να ανακάμψει και να προχωρήσει» είπε.

Σχολιάζοντας τον τρόπο με τον οποίον ο Στέφανος Κασσελάκης κατεβάζει συνεχώς τον πήχη για τον ΣΥΡΙΖΑ και το πώς αντιλαμβάνονται πλέον οι πολίτες το κόμμα, ο Κώστας Ζαχαριάδης είπε: «Ο Στέφανος Κασσελάκης κέρδισε την εξουσία του ΣΥΡΙΖΑ με σύνθημα "θα κερδίσω τον Μητσοτάκη", μετά μας είπε ότι θα κερδίσει στις ευρωπαϊκές εκλογές, μετά υπήρξε μια προσγείωση ότι πάμε να πάρουμε 17,8% και προχθές στην Πολιτική Γραμματεία ζήτησε λευκή επιταγή τριετίας και βλέπω να γράφεται ότι και τρίτοι να βγούμε και τέταρτοι να βγούμε δεν πειράζει κλπ. Πειράζει πάρα πολύ! Δεν είναι αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισε η ελληνική κοινωνία πέρυσι τον Ιούνιο, δεν είναι αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ που ξέρει η ελληνική κοινωνία τα τελευταία 12 χρόνια. Αυτό που έχουμε σήμερα με την ηγεσία Κασσελάκη είναι ένα κόμμα οργανωτικά και πολιτικά αφυδατωμένο το οποίο απασχολεί περισσότερο το κουτσομπολιό και τις κοσμικές στήλες παρά την πολιτική και αυτό πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει. Θα υπάρχει απάντηση σε αυτό με πολιτικά χαρακτηριστικά».

Ο Κώστας Ζαχαριάδης πρόσθεσε ότι «ο τρόπος με τον οποίο πορευόμαστε μέχρι και σήμερα υπονομεύει τη δημοκρατική λειτουργία του κόμματος και την προοπτική του και πρέπει όλοι απέναντι σε αυτό το ενδεχόμενο να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων ως μέλη του κόμματος, ως ανθρωποι οι οποίοι έχουμε ταυτίσει την πορεία, τη διαδρομή μας και τη ζωή μας με κάποιες ιδέες και με κάποιες αξίες οι οποίες συμπυκνώνονται στην πολιτική λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια. Αν ο κ. Κασσελάκης βλέπει παντού φαντάσματα ή εάν ετοιμάζεται ένα δυσμενές εκλογικό αποτέλεσμα να μοιράσει τη δική του ευθύνη ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με όλους τους υπολοίπους έχουμε την εκλογική διαδικασία μπροστά μπορούμε να αλλάξουμε αυτό το πράγμα και ο καθένας να πάρει την ευθύνη του. Δεν είναι blame game».