Η διάσπαση –μια ακόμη– στον ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι είναι ένας δρόμος χωρίς επιστροφή. Το ερώτημα που μένει είναι αν θα πραγματοποιηθεί πριν ή κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου του Οκτωβρίου όπου ο Στέφανος Κασσελάκης προγραμματίζει την αλλαγή των οργανωτικών δομών και τη μετατροπή του σε ένα προσωποκεντρικό κόμμα που ενδεχομένως θα έχει και ένα άλλο όνομα. Έχοντας τη… σφραγίδα και κατ' επέκταση την κρατική χρηματοδότηση μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές, ο Στέφανος Κασσελάκης ετοιμάζεται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Η… επανάκαμψη του Παύλου Πολάκη στο πλευρό του και η έναρξη της… κυνηγετικής περιόδου που κήρυξε ο αψύς Κρητικός στοχεύοντας τον Χρήστο Σπίρτζη αποτελεί το πρώτο βήμα της διαδικασίας που τίθεται σε εφαρμογή από την ηγετική ομάδα.

Η απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να εξαπολύσει επίθεση κατά μέτωπον στον Αλέξη Τσίπρα για τα οικονομικά του κόμματος έρχεται να επιβεβαιώσει τις προθέσεις του αναφορικά με το τελικό ξεκαθάρισμα στο οποίο σχεδιάζει να προχωρήσει εντός του κόμματος. Μόνο που θα πρέπει να δει και πώς θα διαχειριστεί μια ενδεχόμενη απάντηση του Αλέξη Τσίπρα. Του ίδιου και όχι των πηγών και των κύκλων του ή των τρολ που έχουν μείνει στο πλευρό του. Διότι οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξετάζει το ενδεχόμενο να απαντήσει ο ίδιος στις κατηγορίες του διαδόχου του. Να μιλήσει… ανοιχτά.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι δεν αποκλείεται να δούμε κάποια στιγμή τον Αλέξη Τσίπρα να δίνει συνέντευξη στην οποία θα απαντά για τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ και για τις σε βάρος του βολές αναφορικά με κακοδιαχείριση. Διότι αυτό υποστηρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης. Ότι υπήρξε κακοδιαχείριση. Ότι δαπανήθηκαν πόροι για λόγους τους οποίους ουδείς γνωρίζει. Αν ο Αλέξης Τσίπρας αποφασίσει να απαντήσει ο ίδιος, τότε είναι βέβαιο ότι οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες. Και ναι μεν οι του Στέφανου Κασσελάκη απαντούν πως αυτός είναι τώρα πρόεδρος και ότι ο προκάτοχός του αποχώρησε οικειοθελώς από τη θέση του προέδρου, όμως αν αποφασίσει να αποχωρήσει ο Τσίπρας υποστηρίζοντας πως το κόμμα αυτό δεν τον εκφράζει πλέον τότε μένει να δούμε τι θα γίνει.
Όπως και να έχει, δεν θα είναι μόνο το καλοκαίρι… καυτό. Θα υπάρχει και συνέχεια.