Ο Ανδρουλάκης έληξε τη σχέση του ΠΑΣΟΚ με το κέντρο μέσα από μια αριστερόστροφη πολιτική που αντιγράφει τον Τσίπρα.

Από το «παρών» στην ανανέωση της θητείας του Γιάννη Στουρνάρα μέχρι τις προτάσεις για το ιδιωτικό χρέος και τη στήριξη της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για την Έλενα Ακρίτα, το ΠΑΣΟΚ δείχνει να χάνεται μέσα σε μια αριστερόστροφη πολιτική που δεν οδηγεί πουθενά, παρά μόνο σε έναν αέναο ανταγωνισμό με τα κόμματα της Αριστεράς και τον Αλέξη Τσίπρα.

Το ΠΑΣΟΚ αποχαιρέτισε το κέντρο μέσα από κινήσεις που φέρουν τη σφραγίδα της ηγεσίας του είτε πρόκειται για την υιοθέτηση θεωριών συνωμοσίας για την τραγωδία στα Τέμπη με τα ξυλόλια, τα παράνομα φορτία και τα δήθεν χαμένα βαγόνια, είτε για την πρόωρη αποπληρωμή του χρέους, είτε ακόμη και για τις προτάσεις για το ιδιωτικό χρέος.

Ειδικά ως προς το τελευταίο το ΠΑΣΟΚ θυμίζει όλο και περισσότερο ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως όμως τον πρώην αρχηγό του και νυν επικεφαλής της ΕΛ.Α.Σ. Αλέξη Τσίπρα με τις σεισάχθειες, τις καταργήσεις φόρων και το σκίσιμο των μνημονίων με έναν νόμο και ένα άρθρο.

Υποσχέσεις, λεφτόδεντρα και μια ατέρμονη καταστροφολογία χωρίς αρχή, μέση και τέλος. Ένα διαρκές όχι σε όλα και ένα συνεχές ναι σε όσους κατηγορούν την κυβέρνηση. Το ΠΑΣΟΚ άλλωστε του Νίκου Ανδρουλάκη έφτασε στο σημείο να δηλώσει «παρών» ακόμη και σε πρόταση σύστασης προανακριτικής επιτροπής για βουλευτές της ΝΔ με την κατηγορία της «εσχάτης προδοσίας» για την ψήφο που έδωσαν, δηλαδή το απόλυτο δημοκρατικό δικαίωμα και την υποχρέωση κάθε βουλευτή.

Η αγωνία και ο πανικός για την πολιτική επιβίωση και η επανεμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα μετατρέπουν ένα συστημικό κόμμα σε κόμμα διαμαρτυρίας που αντιγράφει πρακτικές ΣΥΡΙΖΑ και ΣΥΡΙΖΑ 2 όπως εμφανίζεται πλέον η ΕΛ.Α.Σ. με τον αρχηγό της να έχει αφήσει το rebranding και να οδεύει σε παλιές και γνωστές ατραπούς άμεσα συνδεδεμένες με τις εποχές που έταζε τα πάντα στους πάντες.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης και το ΠΑΣΟΚ μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα εμφανίσθηκαν να καταγγέλλουν την κυβέρνηση για την πρόωρη αποπληρωμή δανειακών υποχρεώσεων προκαλώντας βέρτιγκο μεταξύ των στελεχών. Επίσης, να παρουσιάζουν το πρόγραμμα για το ιδιωτικό χρέος και τα κόκκινα δάνεια με τρόπο που παραπέμπει σε μια light, α λα Τσίπρα, σεισάχθεια.

Μάλιστα, το κάνει με τρόπο που εμφανίζει τους συνεπείς πολίτες ως… κορόιδα, ενώ παράλληλα στέλνει και σήμα να σταματήσουν να εξυπηρετούν τις υποχρεώσεις τους προκειμένου να τύχουν ρυθμίσεων όπως η αγορά του δανείου σε ένα ποσοστό του τινάζοντας στον αέρα και το πιστωτικό σύστημα.

Το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη κινείται στη λογική «όλα για όλα» και «στον πόλεμο όλα επιτρέπονται», αδιαφορώντας για τις όποιες επιπτώσεις, όπως έπρατταν και πράττουν σε βάθος χρόνου και τα κόμματα της Αριστεράς με πρωτεργάτες και στο παρελθόν πρόσωπα όπως ο αρχηγός της ΕΛ.Α.Σ.