Λίγες μέρες πριν τις εκλογές της 25ης Ιουνίου για τις οποίες προβλέπει ότι δεν θα αλλάξουν οι συσχετισμοί που διαμορφώθηκαν τον Μάιο, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο οποίος απέχει εδώ και οκτώ χρόνια από την πολιτική και τον ΣΥΡΙΖΑ ειδικότερα, δηλώνει «παρών» και στέλνει στον Αλέξη Τσίπρα το μήνυμα ότι χρειάζεται να οικοδομηθεί μια δυνατή, ανταγωνιστική πολιτική δύναμη. 

Σε ανάρτηση του στο Facebook, ο κ. Σακελλαρίδης γράφει ότι θα στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ, όχι επειδή υποστηρίζει τις θέσεις του, το πώς κυβέρνησε και το πώς έκανε αντιπολίτευση, αλλά επειδή επειδή αναζητά τον «μίτο που θα δώσει τη δυνατότητα να οικοδομηθεί ξανά μία δυνατή, ανταγωνιστική πολιτική δύναμη που θα μπορεί να αποτελέσει δυνητικά φορέα κυβερνητικής εναλλακτικής είναι κρίσιμο τόσο για τη δημοκρατία όσο και για την Αριστερά». Είτε ζητά να γίνει ολικό λίφτινγκ στον ΣΥΡΙΖΑ είτε έχει στο μυαλό του έναν νέο  μεγάλο πολιτικό φορέα αριστερά του κέντρου, ο κ. Σακελλαρίδης είναι σαφής: ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ, συμπεριλαμβανομένης της ηγεσίας του, είναι καταδικασμένος σε μια σειρά από ήττες. 

Το γράφει, άλλωστε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ από το 2015 μέχρι σήμερα δεν του αρέσει. «Νιώθω την ανάγκη να πω ότι θα ψηφίσω και θα στηρίξω τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της Κυριακής. Όπως δεν το ένιωσα τα τελευταία οκτώ χρόνια που έχω απομακρυνθεί και δεν είμαι καν μέλος του κόμματος, που έχω νιώσει δυσφορία για πολιτικές επιλογές που αφορούσαν την περίοδο της διακυβέρνησης αλλά και της αντιπολίτευσης, που έχω βαθιές αντιρρήσεις για το πως εξελίχθηκε το κόμμα αυτό σε κάτι που εμένα προσωπικά δεν με κινητοποιούσε. Όχι δεν άλλαξε ο ΣΥΡΙΖΑ και ξαφνικά με κινητοποιεί. Ούτε είναι μία συναισθηματική έξαρση για τον κύκλο που κλείνει και άνοιξε το 2012. Είναι η ανάγνωση της συγκυρίας που διαμορφώθηκε τόσο εκκωφαντικά στις 21 Μαϊου που -σε τελείως προσωπικό και υποκειμενικό επίπεδο- με κάνει να θέλω να μοιραστώ αυτή την επιλογή μου» σημειώνει.

Οσο για τον δικό του πιθανό μελλοντικό ρόλο σε αυτήν την «ανταγωνιστική πολιτική δύναμη», ο κ. Σακελλαρίδης γράφει ότι δεν επιζητά κανέναν. Ωστόσο απευθύνει κάλεσμα σε όλες τις δυνάμεις της αριστεράς πέρα από τα όρια του πρώην κόμματος του. «Ούτε είδα εσωκομματική αναμπουμπούλα και εμφανίστηκα. Με νοιάζει πραγματικά ο κοινός σκοπός της Αριστεράς, που εκφεύγει από τα στενά κομματικά όρια και μετατρέπεται σε κοινωνικό διακύβευμα» καταλήγει. 

Διαβάστε την ανάρτηση του: