Ισως είναι πιο κοντά στην αλήθεια όσοι «βλέπουν» δήλωση πρόθεσης για ενεργό συμμετοχή του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στα μελλούμενα. Επίσης, μόνο απαρατήρητο δεν πέρασε ότι στην... έκθεση ιδεών που παρουσίασε δεν αναφέρει ούτε μία φορά το όνομα Αλέξης Τσίπρας.

Οσοι λένε ότι ο αποκαλούμενος από κάποιους παλιούς συντρόφους του «πρίγκιπας» του ΣΥΡΙΖΑ, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, εμφανίστηκε έτσι απλά και από το... πουθενά για να στηρίξει τον ηττημένο Τσίπρα και το κόμμα του μάλλον δεν ξέρουν το ανέκδοτο με τον Τοτό.

Οσοι προσεγγίζουν επιφανειακά την αναφορά Σακελλαρίδη ότι δεν επιζητεί «κανέναν ρόλο, όπως συνειδητά δεν το έχω κάνει εδώ και χρόνια, ούτε είδα εσωκομματική αναμπουμπούλα και εμφανίστηκα. Με νοιάζει πραγματικά ο κοινός σκοπός της Αριστεράς, που εκφεύγει από τα στενά κομματικά όρια και μετατρέπεται σε κοινωνικό διακύβευμα», καλά θα κάνουν να σταθούν στο παρακάτω σημείο από τη δήλωσή του:

«Πιστεύω ειλικρινά ότι μέσα από την ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ αυτός ο κοινός σκοπός παραμένει ζωντανός, σε συνθήκες ασφυκτικής παντοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας. Αυτή είναι όμως μόνο η ικανή συνθήκη. Μένει να δούμε και την αναγκαία, που είναι ένα άλλο επιπλέον διακύβευμα: Να βγάλει ο ΣΥΡΙΖΑ –στην πιο κρίσιμη καμπή του– τα αναγκαία συμπεράσματα για το πώς τα πράγματα εξελίχθηκαν έτσι και πώς μπορούν να εξελιχθούν αλλιώς. Κάτι που δεν έχει κάνει ως τώρα με την απαραίτητη τόλμη».

Δήλωση… εμπλοκής

Με δεδομένο ότι στην πολιτική τίποτα δεν γίνεται σε κενό αέρος, ίσως είναι πιο κοντά στην αλήθεια όσοι «βλέπουν» δήλωση πρόθεσης για ενεργό συμμετοχή του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στα μελλούμενα. Σε κάθε περίπτωση, δεν πρέπει να έπεισε και πολλούς συντρόφους του ο κ. Σακελλαρίδης όταν τους «ανακοίνωσε» μέσω του facebook ότι θα «ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ». Δηλαδή τα προηγούμενα χρόνια τι ψήφιζε, ΝΔ;

Επίσης, μόνο απαρατήρητο δεν πέρασε ότι στην... έκθεση ιδεών που παρουσίασε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης και στα περί «καθεστωτικού τρόπου που κυβέρνησε η ΝΔ» δεν αναφέρει ούτε μία φορά το όνομα Αλέξης Τσίπρας. Ισως γιατί δεν θέλει να ταυτιστεί μαζί του, παρότι για πολλά χρόνια ήταν στενός συνεργάτης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα εκλεκτός. Κοντολογίς, από Δευτέρα τα σπουδαία για τον ΣΥΡΙΖΑ, το μέλλον του Τσίπρα και τις (κεκαλυμμένες) φιλοδοξίες του Γαβριήλ Σακελλαρίδη.