Α, όλα και όλα. Μπορεί στον Βόλονα μάζεψαν τα νεκρά ψάρια και να μην επέτρεψαν στον Στέφανο Κασσελάκη να στήσει τα γνωστά σόου του με τα βίντεο και τις σέλφι, αφήνοντάς του μόνο τις… αγκαλιές, αλλά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε αυτοψία και έδωσε λύσεις.

Τι νομίζετε, έτσι πήγε; Βόλτα; Μέχρι και σύσκεψη με τους φορείς έκανε. Και εκεί τα είπε όλα, κυρίως τις λύσεις που είχε μαζί του. Η εισαγωγική του τοποθέτηση χαρακτηριστική:

«Εδώ πέρα υπάρχουν τρία ζητήματα. Υπάρχει το επιστημονικό, υπάρχει το πολιτικό και υπάρχει και το κοινωνικό. Το επιστημονικό αφορά το για ποιο λόγο δεν υπήρχε πρόληψη αυτής της κατάστασης από τη στιγμή που στα πανεπιστήμια προειδοποιούσαν; Για ποιο λόγο δεν υπήρχε το κατάλληλο monitoring από τους αρμόδιους φορείς; Και εκεί είναι το πολιτικό ζήτημα. Είναι η αλληλοεπικάλυψη των αρμοδιοτήτων που έχει προκαλέσει ένα επιτελικό μπάχαλο και στο τέλος της ημέρας κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη του. Και τέλος το κοινωνικό ζήτημα, γιατί συνειδητοποιώ ότι οι επιπτώσεις είναι τεράστιες. Εδώ και ένα χρόνο ξέρω ότι έχετε περάσει πολύ δύσκολους καιρούς οικονομικά, ό,τι αποζημιώσεις πρέπει να δοθούν, να είναι σημαντικές και πρέπει να βρούμε και έναν τρόπο η τωρινή κατάσταση, που είναι μια ακόμα πληγή, να μη γίνει χαριστική βολή του τόπου, να μη μαραζώσει αυτός εδώ ο τόπος, ο Βόλος, η Μαγνησία».

Και δεν σταμάτησε εκεί ο πρόεδρος Στέφανος. Στην… περιοδεία του τόνισε ότι «είμαστε σε ένα σημείο που πρέπει να σκεφτούμε τι πάει να πει βιώσιμη ανάπτυξη. Πάει να πει ότι η επόμενη γενιά θα έχει καλύτερη ανάπτυξη από την προηγούμενη. Πώς θα έχει η επόμενη γενιά καλύτερη ανάπτυξη, όταν χρεωνόμαστε δισεκατομμύρια διότι ένα αποτελεσματικό κράτος δεν επενδύει στην πρόληψη; Το βλέπουμε και στις πυρκαγιές αυτό το πράγμα. Αυτό πρέπει να αλλάξει, η πρώτη προτεραιότητα για τη χώρα μας θα πρέπει να είναι περιβαλλοντικά και υγειονομικά να είμαστε οχυρωμένοι. Αυτή τη στιγμή είμαστε ένα ξέφραγο αμπέλι».

Θέλετε και άλλα; Δεν έχει άλλα. Όμως πήγε εκεί. Και αυτό για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι σημαντικό. Ίσως θεωρούν ότι η παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη όπου προηγείται καταστροφή αναπτερώνει το ηθικό των πληγέντων. Κανείς δεν ξέρει. Απλά την επόμενη φορά ας πάει και καμιά πρόταση που να είναι και εφαρμόσιμη. Έτσι απλά για… αλλαγή.

Διότι το να πηγαίνει παντού να καταστροφολογεί και να κατηγορεί την κυβέρνηση και τις τοπικές αρχές, μάλλον δεν προσφέρει τίποτα. Ειδικά στους πληγέντες…

Δείτε την «εισήγηση» του Στέφανου Κασσελάκη στη σύσκεψη με φορείς: