Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι… εδώ. Έτσι τουλάχιστον δηλώνει ο ίδιος «σπάζοντας» τη… σιωπή των περίπου 15 ημερών –όσο κράτησε δηλαδή και το ας πούμε στρατιωτικό του– μεταξύ των οποίων έκανε και κάποιες διακοπές στην Ιταλία ύστερα από εκείνη τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής όπου τον πέταξαν εκτός προεδρικής θέσεως.

Ναι, ο Στέφανος Κασσελάκης το δηλώνει ευθαρσώς: «Είμαι εδώ». Και το δηλώνει με μια φωτογραφία-αφίσα αλά Ανδρέα Παπανδρέου με ολίγη από Αλέξη Τσίπρα –όταν αυτός έκανε τον μιμητή του Ανδρέα Παπανδρέου– την οποία δημοσιοποίησε –πού αλλού– στα σόσιαλ μίντια, χωρίς περαιτέρω αναφορά στις εσωκομματικές εκλογές.

Μια ανάρτηση-αφιέρωση στους θαυμαστές και οπαδούς του για να τους δείξει πως θα διεκδικήσει την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο μάλιστα αυτήν τη φορά είναι αποφασισμένος να μοιραστεί με… άλλους. Ναι, είναι σαφής ο Στέφανος Κασσελάκης αφού στην ίδια φωτογραφία-αφίσα κάνει λόγο για τον «δικό μας ΣΥΡΙΖΑ» και όχι πλέον για τον «δικό μου ΣΥΡΙΖΑ» στον οποίο αναφερόταν το προηγούμενο διάστημα.

Η ανάρτηση-αφιέρωση-δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη προκάλεσε ρίγη ενθουσιασμού στα τρολ του Διαδικτύου και τους groupies που αναζητούσαν ένα νεύμα του πρώην –νυν και αεί για τους ίδιους– προέδρου προκειμένου να αναπτερωθεί το ηθικό τους και να επιχειρήσουν να ανακαταλάβουν τα εδάφη που ο εχθρός –δηλαδή οι σύντροφοι της Κουμουνδούρου– κατέλαβε τις προηγούμενες ημέρες.

Προσοχή! Ο –πρόεδρος της καρδιάς τους– Στέφανος Κασσελάκης δεν ανακοίνωσε υποψηφιότητα. Απλώς δήλωσε «είμαι εδώ» για τον «δικό μας ΣΥΡΙΖΑ». Αυτό ήταν αρκετό για κάποιους. Άλλωστε είναι έτοιμος να αναλάβει εκ νέου. Φαίνεται πιο μεστός, πιο ώριμος πολιτικά μετά την πολυήμερη απουσία και τη σιωπή. Και μην απορείτε. Για τον Στέφανο Κασσελάκη αυτή η… απουσία και αυτή η… σιωπή είναι μεγάλη, πολύ μεγάλη.