Η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, τις προγραμματικές θέσεις των κομμάτων και την κοστολόγησή τους, για την φορολογία αλλά και για την οικονομική πολιτική που θα εφαρμόσουν την επόμενη 4ετία. Ειδικότερα, αναφορικά με το πρόγραμμα της ΝΔ, η κ. Βούλτεψη εξήγησε: «Το δικό μας πρόγραμμα είναι απόλυτα κοστολογημένο, είναι 9,1 δις και υπάρχουν όλα στο πρόγραμμα σταθερότητας.

«Το μόνο που δεν υπάρχει στη δημόσια σφαίρα είναι η κοστολόγηση του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ που το πηγαινοφέρνει από τη μια πλευρά στην άλλη. Το από πού θα βγουν τα χρήματα το έδειξε η κυβέρνηση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη μέσα από τόσους κινδύνους έφερε την ανάπτυξη στη χώρα και είχε έσοδα απ΄ την μείωση των φόρων και άρα μπορούσε να εισπράξει», πρόσθεσε μετά.

«Δεν θα βάζει όρους ο κ. Τσίπρας»

Στη συνέχεια μίλησε και για τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ γύρω από το θέμα της κοστολόγησης: «Την κοστολόγηση είμαστε εμείς εκείνοι που την ζητήσαμε. Τώρα ακούω αυτό το παράδοξο από τον κ. Τσίπρα. Εμείς έχουμε πει πρώτοι να πάμε τα προγράμματά μας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους να τα κοστολογήσουμε. Έγινε μία κοστολόγηση στο δικό μας πρόγραμμα, και έγινε μέσα από υπηρεσίες».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Στις 30 Μαΐου ο Αλέξης Τσίπρας που μίλησε σε τηλεοπτικό σταθμό είπε για ην κοστολόγηση ότι αυτό είναι κάτι υποτιμητικό. Στις 31 Μαΐου είπε πως δεν θα πάνε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και ότι θα πάμε στις κάλπες. Στις 2 Ιουνίου είπε να πάμε να κοστολογήσουμε τα προγράμματά μας με όρο το debate».

Κατέληξε, λέγοντας: «Δεν θα βάζει όρους ο κ. Τσίπρας. Τι σχέση έχει το debate με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους; Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε όλο αυτό διάστημα να μας βρίζει και να μας επιτίθεται, αντί να τον αξιοποιήσει αυτόν τον χρόνο και να φτιάξει ένα καλό πρόγραμμα, πήγε με βρισιές. Πιστεύει κάποιος ότι χωρίς να κάνει τίποτα και μόνο να βρίζει ότι θα πάει να πάρει τις εκλογές. Πήραν την απάντηση τους ότι αυτό δεν γίνεται».