Η υποψήφια βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές στις 25 Ιουνίου Άννα Ευθυμίου μίλησε στην πρωινή εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» για την φορολογία αλλά και για τα προγράμματα των κομμάτων. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στη μείωση των φόρων, λέγοντας πως κάποιοι περιλαμβάνονται και στο πρόγραμμά της ΝΔ, αλλά το ζήτημα είναι κατά πόσο μπορούν να υπάρξουν μέσα στην οικονομία μας και δεν θα δημιουργήσουν δημοσιονομικό πρόβλημα.

Όπως εξήγησε: «Το πρόγραμμά μας είναι κοστολογημένο και επιτρέπει να ενταχθούμε σε μία επενδυτική βαθμίδα. Επίσης, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως το κοστολόγησε το επιτελείο μας, είναι στα 83 δισ. Πόσο μακριά ή κοντά μας φέρνει αυτό στην επενδυτική βαθμίδα; Το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε ένα πολιτικό amber alert.

Το δικό μας πρόγραμμα είναι 9,2 δισ. την τετραετία. Η καθημερινότητα για εμάς είναι πολύ σημαντική. Την προηγούμενη τετραετία προχωρήσαμε στη μείωση φόρων και τώρα λέμε πως θα κάνουμε αύξηση μισθού. Ακόμα πιο σημαντικό, είναι πως υπάρχει μία ανάπτυξη. Υπάρχει πλέον πρωτογενές πλεόνασμα».

«Μας ενδιαφέρει μία αυτοδυναμία για να έχουμε σταθερότητα»

Επίσης, η κ. Άννα Ευθυμίου τόνισε πως στόχος της ΝΔ είναι η αυτοδυναμία και οι κάλπες της 25ης Ιουνίου: «Εμάς μας ενδιαφέρει η κάλπη της 25η Ιουνίου. Μας ενδιαφέρει μία αυτοδυναμία για να έχουμε μία σταθερότητα. Η αυτοδυναμία είναι μονόδρομος.

Είμαστε στον προεκλογικό χρόνο και ζητάμε μία αυτοδύναμη κυβέρνηση με ένα πρόγραμμα που δίνει προοπτική και ελπίδα. Δεν πρόκειται να συνεργαστούμε με κόμματα της Δεξιάς ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Και ο κ. Ανδρουλάκης είπε πως δεν συνεργαστεί με τη ΝΔ».