Με πλειοψηφία 264 «υπέρ» η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε να άρει την ασυλία της βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Έλενας Ακρίτα μετά τη μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση που κατέθεσε εναντίον της η Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

Αιτία για την κατάθεση της μήνυσης ήταν ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα στα social media με την οποία κατηγόρησε, μεταξύ άλλων, τη σύζυγο του πρωθυπουργού για πολιτικά παιχνίδια κάτω από το τραπέζι, παραγοντισμό και κατάχρηση της θεσμικής θέσης του πρωθυπουργού. Η ανάρτηση είχε προκαλέσει και την αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος σχολίασε μεταξύ άλλων πως «η Μαρέβα έχει στοχοποιηθεί βάναυσα για έναν και μόνο λόγο. Γιατί είναι γυναίκα μου και έτσι θεωρούσαν κάποιοι ότι θα μου έκαναν ζημιά». 

Κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια η Έλενα Ακρίτα ζήτησε από τους βουλευτές να ψηφίσουν υπέρ της άρσης ασυλίας της, επέμεινε στους ισχυρισμούς που διατύπωσε και υποστήριξε πως η Μαρέβα Γκραμπόφσκι πρέπει να αποφασίσει «εάν είναι πολιτικό πρόσωπο ή ιδιώτης». 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Θάνος Πλεύρης χαρακτήρισε την τοποθέτηση της Έλενας Ακρίτα υποκριτική και πρόσθεσε «ως πολιτικοί μπορούμε να συγκρουόμαστε, αφήνοντας όμως εκτός τις οικογένειές μας».