Η σύζυγος του πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, με ανάρτησή της στο Χ ενημερώνει ότι μήνυση που είχε προαναγγείλει κατά της Έλενας Ακρίτας έχει υποβληθεί κανονικά. Μάλιστα σε αυτήν τη μήνυση έχει ανακοινώσει ότι θα προσέλθει μάρτυρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Facebook, όπου υποστήριζε τη σύζυγό του στις αήθεις επιθέσεις που δέχεται συστηματικά. 

Συγκεκριμένα η σύζυγος του πρωθυπουργού πριν περίπου 2 μήνες είχε ανακοινώσει ότι θα προβεί σε μήνυση κατά της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενας Ακρίτα, για συκοφαντική δυσφήμιση εις βάρος της σχετικά με μια ανάρτηση της τελευταίας. Σε αυτήν την ανάρτηση η Έλενα Ακρίτα συγκρίνει την σύζυγο του πρωθυπουργού με τον σύζυγό του Στέφανου Κασσελάκη, Τάιλερ, σε μια προσπάθεια να δείξει ότι ο τελευταίος είναι πιο έντιμος από την Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη. Μάλιστα η σύζυγος του πρωθυπουργού είχε τη στήριξη σύσσωμης της κυβέρνησης αλλά και του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος και είχε εκδώσει ανακοίνωση για τις διαρκείς επιθέσεις εις βάρος της, απλά επειδή τυγχάνει να είναι η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Σημειώνεται δε ότι η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη έστειλε και εξώδικο στην Έλενα Ακρίτα αλλά η τελευταία αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη για την ανάρτησή της και δήλωσε ότι θα τα πουν στα δικαστήρια. Μάλιστα πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Νίκος Καρανίκας, ο Χρήστος Γιαννούλης, ο Χρήστος Σπίρτζης και ο Γιώργος Βασιλειάδης πήραν δημόσια σαφείς αποστάσεις από όσα έγραψε η Έλενα Ακρίτα κατά της Μαρέβας. Ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα αρνήθηκε να καταδικάσει τις δηλώσεις της. 

Θα συνιστούσα ψυχραιμία στην κ. Ακρίτα 

Στην ανάρτησή της η σύζυγος του πρωθυπουργού όχι μόνο γνωστοποίησε ότι κατέθεσε επίσημα τη μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση αλλά στέλνει και ένα μήνυμα στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι «θα συνιστούσα ψυχραιμία στην Κα Ακρίτα σχετικά με τα όσα άθλια ψεύδη έχει πει προσβάλλοντας την προσωπικότητα μου». Λίγο νωρίτερα η Έλενα Ακρίτα είχε υποστηρίξει σε δική της ανάρτηση στο Facebook ότι δεν είχε λάβει ούτε μήνυση, ούτε αγωγή από την κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, οπότε και η σύζυγος του πρωθυπουργού δημοσίευσε το έγγραφο της σχετικής μήνυσης στο Χ, αποστομώνοντας όσους την κατηγορούσαν ότι έκανε πίσω στο θέμα της αγωγής. 

Ακολουθούν οι αναρτήσεις της Μαρέβας Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη και της Έλενας Ακρίτα: