Στο πλευρό της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη η οποία αποχώρησε από τη Βουλή κατά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα τάχθηκε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης σημειώνοντας πως «εξαιρετικά έκανε και αποχώρησε, γιατί δεν είναι υποχρεωμένη να ανέχεται προσβολές και ευθείες παρεμβάσεις στο έργο της».

Μιλώντας στο Mega ο Μάκης Βορίδης σχολίασε πως «ο γνωστός απαράδεκτος κ. Τσίπρας για μια ακόμη φορά θέλει να ποδηγετήσει και να χειραγωγήσει τη δικαιοσύνη σε συγκεκριμένες υποθέσεις, που έχουν πολιτικό ενδιαφέρον κατά την κρίση του. Για μια ακόμη φορά φέρονται κατ’ εξοχήν αντιθεσμικά».

Συμπλήρωσε πως «Κι αυτό (σ.σ. η παρέμβαση Τσίπρα) δεν είναι γενική κριτική αν η δικαιοσύνη κινείται γρήγορα, για τα διοικητικά ζητήματά της, για το αν τα κτήρια είναι κατάλληλα, για το αν οι αίθουσες είναι σωστές, για το αν λειτουργεί το ψηφιακό σύστημα». Θέματα τα οποία «είναι υποχρέωση του υπουργού Δικαιοσύνης, του Υπουργείου Δικαιοσύνης και της κυβέρνησης συνολικά να τα διασφαλίζει. Να ακούσουμε κριτική για αυτό, αλλά αυτά που ακούω από τον κύριο Ανδρουλάκη, “γιατί δεν εξετάσθηκε ο τάδε μάρτυρας”…». Κατά τον υπουργό Επικρατείας, «ο κ. Ανδρουλάκης, ως διάδικος, ως εμπλεκόμενος σε μία δίκη μπορεί να πάει να θέσει τα ερωτήματά του στη δικαιοσύνη».

Εν συνεχεία δε, κάνοντας λόγο για «κατ’ εξοχήν αντιθεσμικές» ενέργειες, στήριξε τη θέση του στο επιχείρημα ότι «η δικαιοσύνη δεν έχει τη δυνατότητα και δεν πρέπει να απαντά στον καθένα, ο οποίος εγείρει ερωτήματα στο δημόσιο διάλογο. Βλέπω να στοχοποιούνται δικαστές ειδικά από την αντιπολίτευση, γιατί κάνουν τη δουλειά τους με έναν ορισμένο τρόπο και δεν αρέσει ο τρόπος αυτός στην αντιπολίτευση ή δεν αρέσουν οι αποφάσεις, χωρίς οι ίδιοι οι δικαστές να μπορούν να υπερασπισθούν τον εαυτό τους και το έργο τους».

Ενώ για τη Novartis επεσήμανε, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ότι «σε Ειδικό Δικαστήριο για να φθάσει κανείς, θα έπρεπε να γίνει προκαταρκτική (επιτροπή) και να εντοπίσει αδικήματα υπουργών. Επειδή, όμως, ισχύουν οι διατάξεις του Συντάγματος, προ της αλλαγής που κάναμε εμείς που είχαν τη βραχεία αποσβεστική προθεσμία, οι δύο κοινοβουλευτικές σύνοδοι έχουν περάσει».