Τα βέλη του ενάντιον της αντιπολίτευσης έστρεψε ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, καταρρίπτοντας τα επιχειρήματα τους με μόλις δύο φράσεις. 

Ειδικότερα, ο ο υπουργός Επικρατείας, Μ. Βορίδης σε παρέμβασή του επί του νομοσχεδίου για τα μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια, και σχολιάζοντας τις προηγούμενες τοποθετήσεις αρχηγών της αντιπολίτευσης επεσήμενε με καυστικό τρόπο: «Είναι ξεκάθαρο ότι αυτό το νομοσχέδιο υπηρετεί μία πραγματική ανάγκη στην κοινωνία, όπως είναι ξεκάθαρο ότι αναδεικνύει, ειδικά την Αριστερά, και μάλιστα σε όλες της τις παραλλαγές, -ως μία δύναμη βαθιά αναχρονιστική, αγκυλωμένη και αντιδραστική.- Και ευτυχώς ο ελληνικός λαός το έχει καταλάβει και σας έχει στην θέση που σας αξίζει».

Αναφερόμενος σε κριτική ψηφοφόρων που «δεν τους άρεσε κάτι που ψηφίσαμε και βλέπουν κάτι κόμματα, που το παίζουν πατριωτικά δεξιά, να πάνε προς τα εκεί» ο κ. Βορίδης παρατήρησε: Η Νίκη δεν είχε πει στις προγραμματικές της δηλώσεις ότι πρόκειται να υποστηρίξει τα μη κρατικά πανεπιστήμια, αρκεί να είναι καλά τα ελληνικά γράμματα;» Εγώ ήξερα ότι μέσα στις βασικές αξίες της Δεξιάς, υπάρχει μία που λέγεται Ελευθερία. [..] που σημαίνει να δώσουμε δικαίωμα επιλογής στους πολίτες [..] Εσείς έχετε έχετε ταυτιστεί πλήρως. Έχετε ευθυγραμμιστεί με την Αριστερά. Θέλετε λίγο να το εξηγήσετε και σε αυτούς τους καημένους που νομίζουν ότι σας ψηφίζουν επειδή είστε δεξιοί;» ρώτησε ο κ. Βορίδης.