Υπάρχουν κάποιοι συνταγματολόγοι φίλα προσκείμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη που υποστηρίζουν ότι ο νόμος για τα μη κρατικά πανεπιστήμια είναι αντισυνταγματικός. Υπάχουν όμως και άλλοι, πολλοί, που λένε ότι είναι συνταγματικός. Μεταξύ αυτών ο Βαγγέλης Βενιζέλος, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Αντώνης Μανιτάκης.

Ε, και; Οι «συνταγματολόγοι» του Διαδικτύου, επώνυμοι και ανώνυμα τρολ, έχουν γνωμοδοτήσει ήδη, όπως φυσικά και ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας πως ο νόμος είναι αντισυνταγματικός. Φτάνουν στο σημείο, για πολλοστή φορά, να εγκαλούν και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας διότι δεν… παρενέβη. Ναι, για κάποιον λόγο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τούς ενοχλεί και πάντα την εγκαλούν.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είχαν φτάσει στο σημείο να την εγκαλούν διότι δεν παρενέβη στην περίπτωση της απεργίας πείνας του αρχιεκτελεστή της 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα. Αυτή που σταμάτησε αδειάζοντας όλους όσοι έσπευσαν να τον υπερασπιστούν, μεταξύ αυτών και τον πρόεδρο, τότε, του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Τέλος πάντων. Στο Διαδίκτυο, εκεί που τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κινηματικής λογικής κομμάτων ασχολούνται όλη μέρα με το πώς θα βρίσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση, αποφάνθηκαν ως προς την αντισυνταγματικότητα. Άλλωστε τι χρειάζεται το ΣτΕ όταν υπάρχουν οι ειδικοί του Διαδικτύου. Ειδικοί για πάσα νόσο... Από τα εθνικά θέματα μέχρι την πανδημία και τα εμβόλια. Για κάθε είδους θεωρία συνωμοσίας, για ό,τι απασχολεί τη χώρα και φυσικά  για το ποδόσφαιρο.

Και αφού οι ειδικοί του Διαδικτύου έχουν αποφανθεί, τι νόημα έχει από εδώ και πέρα ως προς την εφαρμογή του νόμου. Άλλωστε, στη λογική τους είναι και η θεωρία πως αφού κάποιος διαφωνεί με έναν νόμο του κράτους δεν οφείλει και να τον εφαρμόσει. Δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό.

Το αστείο βέβαια είναι πως και ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα και μάλιστα ως αξιωματική αντιπολίτευση ακολουθεί την ίδια λογική. «Γνωμοδότησε» ήδη ως προς τα περί αντισυνταγματικότητας. Και με οδηγό αυτήν τη λογική εφαρμόζει την αντιπολιτευτική πολιτική του. Το έχει ξανακάνει, μόνο που δεν του βγήκε σε καλό αφού η πολιτική άρχισε να του δείχνει το περιθώριο και οι πολίτες τού έχουν ήδη γυρίσει την πλάτη.

Το ΠΑΣΟΚ είναι κάπως πιο προσεκτικό. Δεν μιλά για αντισυνταγματικότητα. Βρήκε όμως άλλο κόλπο. Υποστηρίζει ότι κινείται ο νόμος –πλέον– στα όρια του συντάγματος. Δηλαδή; Τι ακριβώς σημαίνει αυτό, κ. του ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη; Βέβαια πολύ θα ήθελαν να μιλήσουν για αντισυνταγματικότητα, αλλά είναι και αυτή η ρημάδα η τοποθέτηση του Βενιζέλου που τους χαλά τη συνταγή.

Όπως και να έχει, κάποιοι θα κινηθούν νομικά. Είτε πανεπιστημιακοί είτε άλλοι. Ενδιαφέρον θα έχει βέβαια και το ποιοι θα είναι αυτοί οι… άλλοι. Για να δούμε τελικά πώς ορίζεται αυτό που ο Νίκος Ανδρουλάκης αλλά και ο Στέφανος Κασσελάκης υποστηρίζουν καταγγέλλοντας εξυπηρέτηση συμφερόντων…