Βιτάλη: «Στα απόνερα πνίγεται ο άνθρωπος όχι στο κύμα» (vid)

32
Βιτάλη: «Στα απόνερα πνίγεται ο άνθρωπος όχι στο κύμα» (vid) tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis

H γνωστή δημοσιογράφος και συγγραφέας, Ρέα Βιτάλη μίλησε για τη μυθιστορηματική βιογραφία του Βασίλη Ζούλια, «Το παλτό μου μαμά», στην οποία παρουσιάζεται η μάχη του διάσημου Έλληνα μόδιστρου με τα ναρκωτικά.

Καλεσμένη στην εκπομπή Citizen One, η συγγραφέας τόνισε: «Το βιβλίο αφορά κυρίως τη μάχη του Βασίλη με τον εθισμό και τα ναρκωτικά», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους κρυμμένους και ύπουλους εθισμούς πού όλοι μας μπορεί να αντιμετωπίζουμε , ακόμα κι αν δεν το συνειδητοποιούμε.

Η Βιτάλη, κατέθεσε και το χρονικό της γνωριμίας της με τον Ζούλια, αναφέροντας και κομβικά σημεία αυτής, όπως η απόπειρα αυτοκτονίας που είχε διαπράξει ο γνωστός σχεδιαστής, η οποία και αποτέλεσε και την έμπνευση πίσω από τον τίτλο του βιβλίου της.

Η Βιτάλη μίλησε επίσης για το προηγούμενο βιβλίο της -επίσης μια μυθιστορηματική βιογραφία αυτή τη φορά για τον πολυβραβευμένο Έλληνα εικαστικό Κώστα Τσόκλη, με τίτλο «Δεν πέθανα εγκαίρως».

Στάθηκε επίσης στα παιδικά της χρόνια και τη ζωή της, στις επαγγελματικές της σχέσεις και τη σχέση της με την πολιτική, για τον τρόπο που λειτουργεί το μυαλό ενός συγγραφέα αλλά και τη μάχη της με τον καρκίνο, όταν άρχισε να γράφει και το τελευταίο της βιβλίο. «Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικό ον απέναντι στον καρκίνο. Για εμένα λειτούργησε περίεργα. Ένιωσα ότι από κάθε πόρο μου να βγαίνει μια ευγνωμοσύνη για κάτι», σημείωσε μιλώντας για την προσωπική της εμπειρία ενώ συμπλήρωσε: «Νομίζω ότι απλά αλλάζει η δοσολογία της αλήθειας σου. Η αρρώστια δεν σε κάνει καλύτερο άνθρωπο, δεν αποκτάς έναν καινούργιο εαυτό. Τα δύσκολα βγαίνουν όταν τελειώνει η αρρώστια. Στα απόνερα πνίγεται ο άνθρωπος όχι στο κύμα».

(Πηγή ONE TV)