Νέοι τριγμοί στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, καθώς μόλις χθες παραιτήθηκε ο νέος διοικητής του Νοσοκομείου, λίγες μέρες αφότου ανέλαβε τη διοίκηση του νοσοκομείου.

Η παραίτηση σχετίζεται, όπως είπε ο ίδιος στο Ράδιο Κρήτη, με τις μετακινήσεις παθολόγων του Βενιζελείου προς το Νοσοκομείο Ρεθύμνου για κάλυψη εφημεριών, κατάσταση για την οποία έχει εκφράσει την αντίθεσή του.

Υπουργείο Υγείας: «Κανείς και τίποτα δεν θα σταματήσει με τις πράξεις ή τις παραλείψεις του την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου»

Δείτε την απάντηση του υπουργείου Υγείας:

Μετά την παραίτηση του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει ότι κανείς και τίποτα δεν θα σταματήσει με τις πράξεις ή τις παραλείψεις του την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου, όπως αποφασίστηκε στην πρόσφατη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε υπό τον Υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Η πλήρης λειτουργία των χειρουργείων ξεκινά την 1η Νοεμβρίου, όπως είχε αποφασιστεί και άμεσα προκηρύσσονται, με διαδικασίες fast track, όλες οι θέσεις γιατρών ειδικοτήτων.

Για το Υπουργείο Υγείας προτεραιότητα έχει η υγεία των πολιτών του Ηρακλείου και της Κρήτης.

Το Υπουργείο Υγείας δεν θα διστάσει να λάβει μέτρα στο πλαίσιο του Νόμου προκειμένου όλοι να εκτελούν τα νόμιμα καθήκοντά τους.

Την προσωρινή άσκηση καθηκόντων διοίκησης αναλαμβάνει ο Διευθυντής του Χειρουργικού Τομέα, Ευθύμιος Καρακώστας.