Ένα νέο βίντεο ανέβασε στο TikTok ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και μάλιστα, για όλους τους σωστούς λόγους. Μέσα από το βίντεό του ο πρωθυπουργός προσπάθησε να εξηγήσει στους νέους που αποτελούν και την πλειοψηφία των χρηστών της συγκεκριμένης πλατφόρμας για τον νέο τρόπο που θεσμοθετεί η κυβέρνηση σχετικά με την επιλογή των διοικήσεων στα νοσοκομεία, αλλά και στους υπόλοιπους φορείς του Δημόσιου Τομέα.

Όπως αναφέρει στο δημοσφιλές νεανικό μέσο «μπαίνουν πλέον συγκεκριμένα φίλτρα. Τα λεγόμενα κριτήρια on/off» έτσι ώστε για να υποβάλλει κάποιος αίτηση και να γίνει διοικητής σε νοσοκομείο θα πρέπει να έχει κάποια σχέση με το αντικείμενο. Είτε να έχει σπουδάσει επιστήμες υγείας, είται να έχει κάποια διοικητική εμπειρία.

@kyriakosmitsotakis_ Replying to @Κατερίνα Μαστορα ♬ original sound - Kyriakos Mitsotakis

«Για αυτούς οι οποίοι περνάνε αυτό το στάδιο θα υπάρχει μετά τεστ δεξιοτητων τα οποία χρησιμοποιούνται κατά κόρον στον ιδιωτικό τομέα. Από εκεί και πέρα θα ακολουθεί η συνέντευξη και θα ακολουθεί η επιλογή από τον υπουργό» σημειώνει ο πρωθυπουργός.

«Είναι ένα μεγάλο στοίχημα που μπορούμε να το κερδίσουμε»

Στη συνέχεια, προσθέτει στο μήνυμά του: «Αυτή διαδικασία έχει σημασία γιατί για πρώτη φορά θα δώσουμε ευκαιρίες σε πολλούς νέους ανθρώπους οι οποίοι στο παρελθόν δεν είχαν πρόσβαση σε αυτό το σύστημα επιλογής των διοικήσεων να αξιολογηθούν με αντικειμενικά κριτήρια».

Ο πρωθυπουργός τονίζει ακόμα οι διοικητές των νοσοκομείων θα υπογράφουν συμβόλαια απόδοσης, θα μπορούν δηλαδή είτε να πάρουν μπόνους αν αυτα πάνε καλά είτε να τους απομακρύνει ο υπουργός από τη θέση τους.

Με αυτόν τον τρόπο, ο πρωθυπουργός ξεκαθαρίζει και το τοπίο σχετικά με τη μέχρι ένα βαθμό δικαιολογημένη κριτική, όπως λέει, στην αρχή του βίντεό του πως στις διοικήσεις των νοσοκομείων τοποθετούνται κομματικά στελέχη και αποτυχημένοι βουλευτές.

«Είναι μια μεγάλη επανάσταση αυτή που πάμε να δρομολογήσουμε για τον τρόπο επιλογής των διοικήσεων. Είναι ένα μεγάλο στοίχημα που μπορούμε να το κερδίσουμε» καταλήγει, στο τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.