Tην ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει, με την ανάγκη του πολιτικού συστήματος για αξιόπιστη αντιπολίτευση να μην αχνοφαίνεται καν στον ορίζοντα, η κυβέρνηση προχωρά με μεθοδικότητα και αποφασιστικότητα το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που υποσχέθηκε προεκλογικά.

Παράλληλα με τη συνέχιση των δράσεων που υλοποιούν τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει στείλει σαφές μήνυμα κατά αλαζονικών συμπεριφορών και αντίθετα μετριοπάθειας, σοβαρότητας και προσήλωσης στον στόχο. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην πρόσφατη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου έκανε σαφές πως οι πολίτες δεν συγχωρούν φαινόμενα αλαζονείας.

Σε αυτό το πλαίσιο, η καθημερινότητα των πολιτών αποτελεί νούμερο ένα προτεραιότητα, καθώς παραμένει το σοβαρό πρόβλημα της ακρίβειας, το οποίο η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με σειρά μέτρων τόσο στις τιμές των προϊόντων στα σούπερ μάρκετ όσο και με ενισχύσεις στους λογαριασμούς ρεύματος.

Παράλληλα, στο επίκεντρο παραμένουν κεντρικοί τομείς, όπως η υγεία, με έμφαση στην αναβάθμιση του ΕΣΥ μέσω προσλήψεων.

Στο επίκεντρο παραμένει επίσης και το υπό αναθεώρηση Σύμφωνο Σταθερότητας, το οποίο σύμφωνα με τον Έλληνα πρωθυπουργό θα πρέπει να είναι ευέλικτο. Σε κάθε περίπτωση η δυναμική της ελληνικής οικονομίας πιστοποιήθηκε και από την πρόσφατη αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor’s.