Βαθρακογιάννης: «Στόχος να περιορίσουμε την περίμετρο της πυρκαγιάς» (vid)

47
Βαθρακογιάννης: «Στόχος να περιορίσουμε την περίμετρο της πυρκαγιάς» tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis

Για τη μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια μίλησε o εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης.

«Στόχος μας είναι να περιορίσουμε την περίμετρο της πυρκαγιάς. Γιατί, εάν περιοριστεί, όποια αναζωπύρωση και αν υπάρξει θα είναι αντιμετωπίσιμη» είπε στο One Channel και συμπλήρωσε πως «δεν εφησυχάζουμε. Αλλάζουμε τους πυροσβέστες που επιχειρούν τόσες ώρες με άλλους ξεκούραστους προκειμένου να έχουμε μεγαλύτερη αποδοτικότητα».

Επιπλέον, σημείωσε πως αυτή την ώρα επιχειρούν «εφτά αεροσκάφη και εννιά ελικόπτερα, δύο εκ των οποίων του ελληνικού στρατού.

Στο αεροδρόμια της Ελευσίνας βρίσκεται ένα ιταλικό αεροσκάφος και αναμένουμε ακόμα ένα από την Ιταλία, ενώ σε λίγες ώρες θα έχουμε στη διάθεσή μας και δύο αεροσκάφη από την Ισπανία».

Ανέφερε ακόμη ότι αυτή την ώρα οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δεν είναι ισχυροί, με αποτέλεσμα να γίνεται λίγο πιο εύκολο το έργο των επίγειων και εναέριων μέσων.

(Πηγή OneTV)