Νωρίτερα σήμερα, Δευτέρα, τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν ότι ο βασιλιάς Κάρολος κατά τη χειρουργική επέμβαση που έκανε πρόσφατα διαγνώστηκε με καρκίνο, διευκρινίζοντας, ωστόσο, πως δεν σχετίζεται με τον προστάτη, ενώ δεν αποκαλύφθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες για τη μορφή και το στάδιο του καρκίνου. 

Αμέσως, άρχισαν να έρχονται στο φως της δημοσιότητας ευχές από πολιτικούς τόσο της Μεγάλης Βρετανίας, όπως του πρωθυπουργού της χώρας Ρίσι Σούνακ και του ηγέτη του Εργατικού Κόμματος Κιρ Στάρμερ, όσο και από άλλες χώρες, όπως του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Σούνακ: Εύχομαι πλήρη και ταχεία ανάρρωση 

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σουνάκ δήλωσε ότι ολόκληρη η χώρα θα ευχηθεί στον βασιλιά τα καλύτερα.

Γράφοντας στο Χ, αναφέρει: «Εύχομαι στην Αυτού Μεγαλειότητα πλήρη και ταχεία ανάρρωση. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα επανέλθει σε πλήρεις δυνάμεις σε χρόνο μηδέν και ξέρω ότι όλη η χώρα θα του ευχηθεί τα καλύτερα».

«Όλη η χώρα θα υποστηρίξει τον βασιλιά σήμερα»

Ο πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον λέει στο X: «Όλη η χώρα θα υποστηρίξει τον βασιλιά σήμερα. Τις καλύτερες ευχές στον Κάρολο Γ΄ για πλήρη και ταχεία ανάρρωση».

Η Λιζ Τρας, επίσης πρώην πρωθυπουργός, στέλνει τις καλύτερες ευχές της και προσθέτει: «Θα είναι στις σκέψεις και τις προσευχές μας. God Save The King! [Ο Θεός ας σώζει τον Βασιλιά]».

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν ευχήθηκε στον βασιλιά «ταχεία και πλήρη ανάρρωση» εκ μέρους των Λονδρέζων.

Ο ηγέτης των Εργατικών Κιρ Στάρμερ ευχήθηκε στον βασιλιά «τα καλύτερα». Γράφοντας στο Χ, αναφέρει: «Εκ μέρους του Εργατικού Κόμματος, εύχομαι στον Μεγαλειότατο τα καλύτερα για την ανάρρωσή του. Ανυπομονούμε να τον δούμε να επιστρέφει γρήγορα σε πλήρη υγεία».

Ο Μπάιντεν «ανησυχεί» για τον Κάρολο 

«Εγώ, όπως και οι Καναδοί σε όλη τη χώρα και οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, σκέφτομαι την Αυτού Μεγαλειότητα, τον Βασιλιά Κάρολο Γ', καθώς υποβάλλεται σε θεραπεία για καρκίνο. Του στέλνουμε τις καλύτερες ευχές μας - και ελπίζουμε σε γρήγορη και πλήρη ανάρρωση» έγραψε ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους εάν έχει κάποιο μήνυμα για τον βασιλιά Κάρολο, είπε ότι «ανησυχώ για εκείνον» και πως «Μόλις άκουσα τη διάγνωσή του. Ελπίζω να έχω μια επικοινωνία μαζί του σύντομα».