Βάφτιση (η) 1. θρησκευτική τελετή στην οποία ένα βρέφος υφίσταται το βασανιστήριο της προσομοίωσης πνιγμού, «θα πηγαίναμε στη βάφτιση της Μαρίας - Ελισάβετ - Εσμεράλδας - Υακίνθης - Τζόσεφιν, αλλά είμαστε καλεσμένοι στη βάφτιση του Μάρκου - Ιόλαου - Εντμοντ», 2. κάτι που κοστίζει ακριβά, ενώ δεν έχει καμία απολύτως αξία ή χρήση, «δεν ξέρω να οδηγώ ούτε πατίνι, οπότε το να πάρω ηλεκτρικό ποδήλατο είναι στην καλύτερη περίπτωση βάφτιση και στη χειρότερη αυτοκτονία».

Θέσεις άνευ ουσίας

Εγραφα την Πέμπτη ότι η «απόφαση» της Ιεράς Συνόδου για το γάμο των ομοφύλων έχει τόση σημασία όση έχει η φυλάκιση στη Μονόπολη και το ίδιο ισχύει και για την εκδηλωμένη από τον αρχιεπίσκοπο πρόθεση να μη βαφτίζονται τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών: δεν έχει καμία σημασία. Ισα ίσα, τα παιδιά θα γλιτώσουν ένα βασανιστήριο και οι γονείς (αν υποτεθεί ότι υπάρχει ζευγάρι ομόφυλων γονιών που να θέλει να βαφτίσει το παιδί του) ένα εντελώς περιττό έξοδο. Βέβαια χάνεται και η δυνατότητα επίδειξης που συχνά συνοδεύει τις θρησκευτικές τελετές, αλλά όταν έχεις παιδί και είσαι τέτοιος άνθρωπος έχει πολλές ευκαιρίες φιγούρας. Ταυτοχρόνως, δεν μπορώ να καταλάβω τις διαμαρτυρίες. Το ότι δεν θέλω η Εκκλησία να μπερδεύεται στα πόδια μου σημαίνει ότι κι εγώ δέχομαι ότι δεν θα ζητώ να έχω λόγο στους κανόνες της Εκκλησίας. Οπως δεν θέλω η Εκκλησία να έχει δικαίωμα να επιβάλει το ποιον θα παντρεύομαι, έτσι κι εγώ δεν έχω δικαίωμα να επιβάλω στην Εκκλησία ποιον θα βαφτίζει. 

Βοήθεια

Με δεδομένο ότι ο βασικός λόγος συγκρότησης κοινωνίας είναι η (κάθε είδους) ασφάλεια, προφανώς πρέπει να βοηθηθούν οι αγρότες του Θεσσαλικού Κάμπου ή και άλλων περιοχών που επλήγησαν από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα. Αρκεί κι εκείνοι από τη μεριά τους να μην ξεχνάνε ότι η βοήθεια θα είναι από χρήματα των φορολογουμένων, των οποίων τη μετακίνηση θέλουν να εμποδίσουν με τα μπλόκα τους σε εθνικό και επαρχιακό δίκτυο.

Στη ζωή τους είναι όλα τόσο δήθεν

Ο εντοπισμός της φοροδιαφυγής στο γάμο της σελέμπριτι/δενεχωιδεατηδουλειακανει από τις αρμόδιες αρχές ήταν ταυτόχρονα και απολαυστικός και διδακτικός. Ηταν ακριβώς αυτό που άξιζε σε ζωές οι οποίες υπάρχουν μόνο για να γεμίζουν τις τρας τηλεοπτικές εκπομπές και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία αποδεικνύεται ότι είναι για τους φιγουρατζήδες συμπολίτες ό,τι ήταν για τον μυθικό Νάρκισσο η λίμνη που κοίταξε τον αντικατοπτρισμό του.;

Επέτειος

Με λύπη μου παρατήρησα ότι δεν εορτάστηκε δεόντως η επέτειος ενός εκλογικού αποτελέσματος που έμαθε στον ελληνικό λαό να μην ξεχνά τι σημαίνει Αριστερά. Ισως επειδή το μάθημα συνεχίζεται καθημερινά και με την ίδια ένταση.