Δεν είμαστε «φωτοβολίδα», είπε από τη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά δεν άντεξε να μην πετάξει το βαρελότο –κρότου και άνευ λάμψης– περί «μη προνομιούχων» Ελλήνων, τα συμφέροντα των οποίων υποτίθεται ότι εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ (υπό μορφή Franchise από το ΠΑΣΟΚ άραγε;).

Το αξιοπερίεργο με τον... μετεκλογικό Αλέξη Τσίπρα είναι ότι συνεχίζει αντιγράφοντας το κοινωνικό πλαίσιο μιας εποχής που δεν υπάρχει! Μιλάει για «Αλλαγή», για «μη προνομιούχους», για κρατικοποιήσεις (ΕΘΝΙΚΗ-ΔΕΗ), παραβλέποντας ότι ακόμα και οι εν ζωή οπαδοί του Ανδρέα έχουν ξεχάσει το «ραντεβού με την Ιστορία». Τα θυμούνται, όμως, στον ΣΥΡΙΖΑ, που «έρχονται από μακριά και θα πάνε πολύ μακριά» και όσο αντέξουν μέχρι να ανατρέψουν το «σχέδιο Μητσοτάκη».

Και επειδή την πρώτη φορά οι ψηφοφόροι ψήφισαν ενάντια στα συμφέροντά τους, έρχεται ο Αλέξης Τσίπρας ως από μηχανής θεός να διορθώσει το λάθος τους και να τους λυτρώσει από τις τύψεις τους. Ως εκ τούτου, δεσμεύεται να αποτελέσει «ανάχωμα στην επέλαση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών». Προφανώς το πνεύμα του Ανδρέα με το οποίο επικοινωνεί παρέλειψε να του πει ότι δεν μπορεί ταυτόχρονα ο Μητσοτάκης να είναι«νεοφιλελεύθερος» και φοροεισπράκτορας.

Διότι ως νεοφιλελεύθερος δεν θα είχε μειώσει 50, αλλά θα καταργούσε 500 φόρους, ενώ εάν ήταν... Τσίπρας, θα έβαζε περισσότερους από τους 50 φόρους του ΣΥΡΙΖΑ που μείωσε. Ψιλά γράμματα για χοντρά ψέματα. Και μετά δυσανασχετούν γιατί ο Αδωνις Γεωργιάδης τούς αποκαλεί «ντεμοντέ».