Ο Παύλος Πολάκης τρέχει και δεν φτάνει. Η αγωνία του για τη βουλευτική έδρα στα Χανιά είναι μεγάλη αφού κινδυνεύει να τη χάσει και να βρεθεί εκτός Κοινοβουλίου. Μέχρι και τον Αλέξη Τσίπρα… επιστράτευσε, ενώ το βίντεο που ανάρτησε είναι όλα τα… λεφτά αφού περιλαμβάνει από τον Ελευθέριο Βενιζέλο μέχρι τον Άρη Βελουχιώτη και τον Ανδρέα Παπανδρέου.

«Η έδρα του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά δεν είναι απλά η έδρα του Πολάκη» αναφέρει μεταξύ άλλων το μήνυμα στο βίντεο του αψύ Κρητικού και διευκρινίζει ότι είναι η έδρα της Αριστεράς, της δικαιοσύνης και πάνω απ' όλα η έδρα «ολόκληρης της προοδευτικής παράδοσης των Χανίων» που κατά τον Παύλο Πολάκη αφορά ουσιαστικά τον ίδιο.

Ο Αλέξης Τσίπρας πετάχτηκε στα γρήγορα στα Χανιά. Μίλησε, αλλά η εικόνα από τη σύντομη περιοδεία και την ομιλία του ήταν άκρως απογοητευτική. Ο ίδιος άλλωστε δεν είχε ιδιαίτερο κέφι παρά το γεγονός ότι στα Χανιά είπε και την ατάκα ότι τον συναντούν στον δρόμο και του λένε πως είναι… ήρωας.

Σε κάθε περίπτωση, αν πέσει το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή, σε σχέση με τις εκλογές της 21ης Μαΐου, ο κίνδυνος για τον Παύλο Πολάκη και την έδρα του είναι πολύ μεγάλος.

Όπως άλλωστε συμβαίνει και με τις έδρες άλλων στελεχών, αφού ο αριθμός τους με το νέο εκλογικό σύστημα και ανάλογα με το πόσα κόμματα θα μπουν στη Βουλή δύναται να μειωθεί κατά 20.

Κινδυνεύουν και άλλες έδρες

Στο πλαίσιο αυτό, να μείνει χωρίς βουλευτική έδρα κινδυνεύει, για παράδειγμα, και ο Γιάννης Δραγασάκης που θα προστεθεί στους Νίκο Φίλη, Πάνο Σκουρλέτη, Δημήτρη Βίτσα και άλλα στελέχη ιστορικά που έμειναν ήδη εκτός.

Κινδυνεύει όμως και ο προεδρικός… εξάδελφος ο Γιώργος Τσίπρας που δύναται να χάσει επίσης την έδρα του, όπως και ο Γιάννης Ραγκούσης.

Πράγματι η επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ θα έχει ενδιαφέρον…

Το βίντεο του Παύλου Πολάκη: