Τρεις κυβερνητικοί τομείς που απαιτούν προσοχή

105
ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Υπάρχουν τρεις τομείς που τουλάχιστον σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Metron Analysis το κυβερνητικό έργο υστερεί. Το εντυπωσιακό είναι πως οι δύο από αυτούς δεν είναι καν στην επικαιρότητα.

Πρόκειται για το μεταναστευτικό, το Μακεδονικό και τα εργασιακά. Ο τρίτος, τα εργασιακά, λόγω της πανδημίας είναι απολύτως φυσιολογικό να προκαλεί ανησυχία στην κοινωνία και αυτή να εκφράζεται με χαμηλή βαθμολόγηση (37% θετικές γνώμες και 53% αρνητικές).

Το μεταναστευτικό παρά τις χαμηλές (έως ανύπαρκτες) ροές του προηγούμενου διαστήματος παραμένει όπως φαίνεται ψηλά στην ατζέντα των Ελλήνων. Η κυβερνητική πολιτική ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί (π.χ. δομές) και μια νέα αύξηση των ροών δεν αποκλείεται να το επαναφέρει στην κορυφή της επικαιρότητας.

Ο τρίτος τομέας, το Μακεδονικό, αποτελεί έκπληξη. Θεωρητικά δεν θα έπρεπε καν να καταγράφεται. Η Νέα Δημοκρατία από την πρώτη στιγμή είχε ταχθεί κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών αλλά είχε επισημάνει πως το κράτος έχει συνέχεια. Το επανέλαβε πρόσφατα στη Βουλή ο κ. Βλάσης σε σχετική ερώτηση. Το γεγονός όμως πως παραμένει στην επικαιρότητα σημαίνει πως ίσως κάποια γαλάζια στελέχη είχαν δώσει υποσχέσεις που δεν μπορούν να υλοποιηθούν.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr