“Τρέχουν” οι εμβολιασμοί: Καθημερινά μέχρι τα μεσάνυχτα

by news

Με γοργούς ρυθμούς «τρέχει» η επιχείρηση “Ελευθερία” για τον εμβολιασμό του πληθυσμού κατά του κορωνοϊού, μετά την μικρή ανάπαυλα του Πάσχα.

Αυτόν τον μήνα ξεκινά η τρίτη φάση του εμβολιαστικού προγράμματοςησης «Ελευθερία». Γι’ αυτό από αύριο, 5 Μαΐου αυξάνεται η δυναμικότητα του συστήματος με την ανάπτυξη στο σύνολο 1.500 εμβολιαστικών κέντρων, με στόχο να γίνουν μέχρι και 2,5 εκατομμύρια εμβολιασμοί  τον τρέχοντα μήνα και μέχρι και 4 εκατομμύρια εμβολιασμοί μέσα στον Ιούνη.

Ο στόχος είναι τα εμβολιαστικά κέντρα να λειτουργούν σε 7ήμερη βάση μέχρι τα μεσάνυχτα.

Αυτό το διάστημα εμβολιάζονται πολίτες ηλικίας 30-39 ετών (με το εμβόλιο της AstraZeneca), 40-44 (με το εμβόλιο της AstraZeneca), 45-49 με όλα τα εμβόλια, πολίτες άνω των 50 ετών, πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου, εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης.  Ενώ τις πρώτες ημέρες του Μαΐου θα γνωρίζουμε πότε θα είναι διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για την ηλικιακή ομάδα των 40-44 ετών.

Σύμφωνα, δε, με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργο Γεωργαντά, από τον Ιούνιο θα έχουν τη δυνατότητα να εμβολιάζονται και οι ενήλικες κάτω των 30 ετών.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα