Μειώθηκε η διαφορά μεταξύ επιτοκίων καταθέσων – χορηγήσεων για τον μήνα Ιούνιο, μετά την απόφαση των τραπεζώννα αυξήσουν το επιτόκιο καταθέσεων και να μείωσουν οριακά το επιτόκιο των δανείων. Σύμφωνα με στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος το περιθώριο μεταξύ επιτοκίων καταθέσεων- χορηγήσεων υποχώρησε στο 5,51% από 5,76% που ήταν τον προηγούμενο μήνα, καθώς το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο των νέων καταθέσεων αυξήθηκε στο 0,31%, ενώ των νέων δανείων μειώθηκε στο 5,82%.

Το μέσο επιτόκιο των καταθέσεων με συμφωνημένη διάρκεια έως 1 έτος από νοικοκυριά αυξήθηκε κατά 11 μονάδες βάσης στο 1,42%. Το αντίστοιχο επιτόκιο των καταθέσεων από επιχειρήσεις αυξήθηκε κατά 18 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 2,28%. Το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων δανείων προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις μειώθηκε κατά 22 μονάδες βάσης στο 5,82%.

Αντίστοιχα το μέσο επιτόκιο των καταναλωτικών δανείων χωρίς καθορισμένη διάρκεια μια κατηγορία που περιλαμβάνει κυρίως τα δάνεια μέσω πιστωτικών καρτών μειώθηκε κατά 14 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 14,87%.

Το μέσο επιτόκιο των καταναλωτικών δανείων με συγκεκριμένη διάρκεια και κυμαινόμενο επιτόκιο αυξήθηκε κατά 24 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 12,58%. Το μέσο επιτόκιο των στεγαστικών δανείων με κυμαινόμενο επιτόκιο αυξήθηκε κατά 20 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 4,03%.