Εισαγγελική εντολή δόθηκε στην Αστυνομία, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες για το τροχαίο που σημειώθηκε στη Λιβύη, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους στρατιωτικοί και πολίτες που ήταν μέλη ελληνικής αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη χώρα και συγκεκριμένα, στην πόλη Ντέρνα, η οποία επλήγη σοβαρά από τις καταστροφικές και φονικές πλημμύρες που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία Daniel.

Με παραγγελία προς την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, η Εισαγγελία Πρωτοδικών ζήτησε να εξεταστεί στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας το τροχαίο, ώστε να εξακριβωθεί αν έχουν τελεστεί τυχόν αξιόποινες πράξεις. Στην εισαγγελική παραγγελία αναφέρονται ενδεικτικά αδικήματα όπως αυτά που αφορούν την ανθρωποκτονία κατά συρροή και τις σωματικές βλάβες κατά συρροή από πρόθεση ή και από αμέλεια.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα σήμερα, Τρίτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ανέφερε πως «επιβεβαιώθηκαν οι αρχικές πληροφορίες και πρόκειται για τραγικό αυτοκινητικό δυστύχημα. Διαψεύδουμε ότι η ΕΥΠ μετέβη στη Λιβύη. Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα άρσης της εμπιστοσύνης στον στρατηγό Φλώρο».

ΓΕΕΘΑ: οι τρεις στρατιωτικοί που έχασαν τη ζωή τους στο τροχαίο 

Τέλος, το ΓΕΕΘΑ ανακοίνωσε τα ονόματα των τριών στρατιωτικών που σκοτώθηκαν στο τροχαίο δυστύχημα, μετά και από την ολοκλήρωση της ταυτοποίησης των σορών τους. Ειδικότερα, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που έχασαν τη ζωή τους είναι: η αντιπλοίαρχος (ΥΝ) Γλυκερία Μεμεκίδου ΠΝ της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ, η επισμηναγός (ΥΝ) Ευαγγελία Ανδρεαδάκη της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ και ο αρχιλοχίας (ΠΖ) Γεώργιος Βούλγαρης της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ.

Στην ανακοίνωσή του το ΓΕΕΘΑ εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειές των θυμάτων, ενώ επεσήμανε πως τα αίτια και οι συνθήκες του δυστυχήματος διερευνώνται αρμοδίως.