«Η πατρίδα μας πενθεί!» επεσήμαναν σε συλλυπητήρια μηνύματά τους ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και ο αρμόδιος υφυπουργός Γιώργος Κώτσηρας για τον χαμό των μελών της ελληνικής αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη και συγκεκριμένα στην πόλη Ντέρνα, η οποία επλήγη σημαντικά από τις καταστροφικές και φονικές πλημμύρες της κακοκαιρίας Daniel.

Ο κ. Γεραπετρίτης, όπως αναφέρθηκε, τόνισε πως «σήμερα η πατρίδα πενθεί», εκφράζοντας τη «βαθύτατη θλίψη» του «για τον τραγικό θάνατο των πέντε μελών της ελληνικής αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη» και πρόσθεσε: «Αυτές τις δύσκολες ώρες, οι σκέψεις όλων μας είναι με τις οικογένειες των εκλιπόντων, στις οποίες εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια». Στο τέλος, ευχήθηκε «ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες». 

Από πλευράς του, ο κ. Κώτσηρας, δήλωσε μέσα από ανάρτησή του στην πλατφόρμα X: «Βαθιά η οδύνη μας για τον θάνατο των συμπατριωτών μας που έχασαν τη ζωή τους, συμμετέχοντας στη αποστολή της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη». Στο τέλος, κατέληξε, ευχόμενος «θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειές τους. Ευχές για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών. Η πατρίδα μας πενθεί». 

Τα συλλυπητήρια μηνύματα 

Ολόκληρο το μήνυμα του υπουργού Εξωτερικών: «Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για τον τραγικό θάνατο των πέντε μελών της ελληνικής αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη. Αυτές τις δύσκολες ώρες, οι σκέψεις όλων μας είναι με τις οικογένειες των εκλιπόντων, στις οποίες εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια. Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Σήμερα η πατρίδα πενθεί».

Ολόκληρο το μήνυμα του υφυπουργού Εξωτερικών: «Βαθιά η οδύνη μας για τον θάνατο των συμπατριωτών μας που έχασαν τη ζωή τους, συμμετέχοντας στη αποστολή της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη. Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειές τους.
Ευχές για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών. Η πατρίδα μας πενθεί».