Συνάντηση με τους εκπροσώπους των θεσμικών φορέων της Θεσσαλίας, αλλά και με τους εκπροσώπους των αγροτικών φορέων της περιοχής, αναμένεται να έχει στις 11:00 το πρωί και στις 12:30 το μεσημέρι αντιστοίχως στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης

Στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθούν όλα τα ζητήματα που έχουν σχέση με τις πλημμύρες αλλά και τις αποζημιώσεις στους πληγέντες παραγωγούς.Το συνολικό κόστος των ζημιών που προκλήθηκαν στη Θεσσαλία από τις θεομηνίες «Ντάνιελ» και «Ελίας» ξεπερνούν τα 3 δισ. ευρώ, εκ των οποίων πάνω από 2 δισ. ευρώ αφορούν τις υποδομές, ενώ πάνω από 1 δισ. ευρώ αφορούν τις αποζημιώσεις.

Στο επίκεντρο θα βρεθεί επίσης το πλάνο ανασυγκρότης της Θεσσαλίας. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί στο Master Plan που του παρουσίασε πριν λίγες ημέρες η ολλανδική εταιρεία «HVA International» για τη διαχείριση των υδάτων και των πλημμυρών με σκοπό την «ανασυγκρότηση» της περιοχής.

Ειδική αναφορά θα γίνει στο θέμα της Λίμνης Κάρλα, όπου περίπου 120.000 στρέμματα παραμένουν κάτω από το νερό. Οι Θεσσαλοί αγρότες ζητούν να υπάρξει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την αποστράγγιση των νερών, αλλά και λύση για την αποφυγή παρόμοιων καταστάσεων στο μέλλον.