Όταν λένε σε κάποιους ότι τα φοιτητικά χρόνια είναι τα καλύτερα μάλλον δεν εννοούν αυτά που γίνονται με τις καταλήψεις. Όμως δεν το διευκρινίζει κανείς, οπότε στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ, που τελεί υπό κατάληψη, βρήκαν τρόπους να γεμίσουν τον χρόνο τους.

Τουρνουά τάβλι, παιχνίδια βόλεϊ, αλλά και ρεμπέτικο γλέντι μαζί με άλλα ωραία πράγματα λαμβάνουν χώρα στα δημόσια πανεπιστήμια που με το έτσι θέλω κάποιοι έχουν κάνει… δικά τους απαγορεύοντας στους υπόλοιπους φοιτητές να δώσουν εξετάσεις. Βέβαια τα παιδιά κάνουν και… μάθημα. Ή μάλλον «αντι-μάθημα» όπως το αποκαλούν. Και έχουν βρει και καθηγητή γι' αυτό. Καθηγητή του πανεπιστημίου. Που πληρώνεται για να διδάσκει μαθήματα και όχι… αντι-μαθήματα.

Στο ενδιάμεσο ρίχνουν και μια… στήριξη στις κινητοποιήσεις των αγροτών, όπως είχαν προγραμματίσει για το προηγούμενο Σάββατο, ενώ κάνουν και μια κατά δήλωσή τους συνέλευση για να αποφασίσουν τις δράσεις που θα ακολουθήσουν. Ίσως για παράδειγμα να οργανώσουν ένα… μπάρμπεκιου, τσουβαλοδρομίες ή μαθήματα για… πετυχημένες καταλήψεις.

Το τραγικότερο από όλα πάντως είναι πως όλα γίνονται στο όνομα του… δημόσιου πανεπιστημίου. Για να προβάλουν υποτίθεται το δημόσιο πανεπιστήμιο και να δείξουν πόσο κακό θα είναι ένα μη κρατικό. Μόνο που τελικά κάνουν ακριβώς το αντίθετο, λειτουργώντας σε βάρος των φοιτητών που επιθυμούν να τελειώσουν τη σχολή τους και ν' ασχοληθούν με το μέλλον τους.

Υγ.: Κάποια στιγμή να τελειώσει πάντως και το θέμα με τους δήθεν φοιτητές. Και αυτούς που βρίσκονται σε καταλήψεις χωρίς να είναι φοιτητές και τους αποκαλούμενους αιώνιους φοιτητές τύπου Νίκου (μπασκετμπολίστα) Παππά που είναι φοιτητής από το 2008 έχοντας περάσει λόγω αθλητικών επιδόσεων στη… Νομική και εξακολουθεί 16 χρόνια μετά να είναι φοιτητής με δικαίωμα ψήφου στις συνελεύσεις.