Λίγες ώρες μετά την επέμβαση από αστυνομικές δυνάμεις στη Νομική Κομοτηνής -στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης- που από το πρωί τελούσε υπό κατάληψη, ο Μιχάλης Χρυσομάλλης, κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ, δήλωσε ότι οι φοιτητές ήταν εκείνοι που κάλεσαν την ΕΛ.ΑΣ. στη σχολή.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο κ. Χρυσομάλλης έκανε γνωστό ότι η κατάληψη έγινε από μία μειοψηφία φοιτητών.

«Την επόμενη μέρα το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φοιτητών έκρινε ότι αυτή η ενέργεια είναι παράνομη» πρόσθεσε ο κοσμήτορας της Νομικής.

Όσον αφορά την αναβολή των εξετάσεων, ο κ. Χρυσομάλλης ξεκαθάρισε τα εξής: «Μία ομάδα επέμεινε στην κατάληψη και επέβαλε σε μένα να αναβάλω τις εξετάσεις. Εγώ αρνήθηκα να αναβάλω τις εξετάσεις».

Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, όταν έγινε η κατάληψη «και για να αποφευχθούν τα χειρότερα ανακοίνωσα αναστολή των εξετάσεων, κι έδιωξα το διοικητικό προσωπικό και τους καθηγητές που είχαν προσέλθει με τους φοιτητές για τις εξετάσεις».

«Τότε η πλειοψηφία του Συλλόγου κατήγγειλε εμένα και τον πρύτανη ως φοβισμένους κι ανήμπορους κι απέστειλε επιστολή στον υπουργό Δημοσίας Τάξης, τον κ. Χρυσοχοΐδη» συνέχισε ο κοσμήτορας.

Τόνισε, δε, ότι στη Νομική ήρθαν τρεις διμοιρίες ΜΑΤ από διαφορετικές πόλεις. «Εγω δεν έχω αρμοδιότητα να καλέσω την Aστυνομία, την έχει είτε ο πρύτανης είτε η Αστυνομία αυτεπαγγέλτως» συμπήρωσε.