Τουρκία: Αγοράζουν μπαγιάτικο ψωμί γιατί είναι φθηνότερο

by news

Μπαγιάτικο ψωμί για τους Τούρκους, «πικρό ψωμί» για τον Ερντογάν που βλέπει τη δυσαρέσκεια του κόσμου να επιτείνεται. Όλοι και περισσότεροι Τούρκοι, και είναι πάρα πολλοί πλέον, αγοράζουν πλέον μπαγιάτικο ψωμί, καθώς ένα καρβέλι μπαγιάτικο είναι φθηνότερο κατά 1/3.

Επίσης, σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο ΣΚΑΪ, οι εικόνες Τούρκων να ψάχνουν τα σκουπίδια γίνονται πλέον συνηθισμένες, μάλιστα η κατάσταση αυτή πλέον δεν κρύβεται, εμφανίζεται στα πρωτοσέλιδα του τουρκικού Τύπου και στα κανάλια. «Η εξαθλίωση του κόσμου από τη φτώχεια» ανέφερε χαρακτηριστικά τουρκική εφημερίδα σύμφωνα με τον Μανώλη Κωστίδη, με τους γείτονες να λένε «το ψωμί ψωμάκι».

Σημειώνεται ότι εν αντιθέσει με την Ελλάδα στην Τουρκία δεν υπάρχουν επιδοτήσεις και ενισχύσεις σε νομικά και φυσικά πρόσωπα λόγω της οικονομικής κρίσης που ανέκυψε από την υγειονομική κρίση, τη στιγμή μάλιστα που η δημοσιονομική κατάσταση στη γείτονα ήταν ήδη άσχημη πριν τον κορωνοϊό. Η κυβέρνηση ανοίγει τώρα τα εστιατόρια για να περιορίσει τις ζημιές.

Την ίδια στιγμή, τη Δευτέρα ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωνε ότι η Τουρκία αναπτύχθηκε κατά 1,8% το 2020 ισχυριζόμενος ότι τα πράγματα πάνε καλύτερα. Ωστόσο, το κατά κεφαλήν εισόδημα έχει πέσει πλέον στα επίπεδα του 2007. Σε κινήσεις αντιπερισπασμού, ο Ερντογάν επιτέθηκε και πάλι κατά της Δύσης, κατηγορώντας τη λίγο – πολύ σαν πηγή όλων των δεινών για τη χώρα του….

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα