Για ένα «βουβό κύμα» ψηφοφόρων που θα έδινε μέχρι και την πρωτιά στο κόμμα τους στις εκλογές της Κυριακής μιλούσαν στον ΣΥΡΙΖΑ με τον Αλέξη Τσίπρα να φτάνει στο σημείο να το επικαλείται αφενός, αφετέρου να δηλώνει ότι οι ψηφοφόροι δεν δηλώνουν τι είχαν σκοπό να ψηφίσουν διότι φοβόντουσαν το… Predator.

Το «βουβό κύμα» τελικά υπήρχε. Μόνο που δεν ήταν υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ αλλά αντιθέτως, χτύπησε ως… τσουνάμι την Κουμουνδούρου δίνοντας για πρώτη φορά ένα νταμπλ σκορ στη διαφορά μεταξύ πρώτου και δεύτερου κόμματος.

Οι ψηφοφόροι δεν επέλεξαν την τιμωρητική ψήφο για την οποία εκλιπαρούσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. Αντιθέτως στήριξαν την ΝΔ, η οποία ανέβασε τα ποσοστά (και τις ψήφους της) σε σχέση με το 2019 και ενώ μεσολάβησε μια τετραετής κυβερνητική θητεία.

Κυρίως στήριξαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη αν ληφθεί υπόψη ότι τα ποσοστά που πήρε η ΝΔ είναι αυτά που έδιναν οι δημοσκοπήσεις στον πρόεδρό της στα ερωτήματα περί καταλληλότητας για τη θέση του πρωθυπουργού, περί δημοτικότητας αλλά και εμπιστοσύνης στη σχέση λόγων και έργων.

Αυτό που έδειξε η εκλογική μάχη είναι ότι η πλειοψηφία δεν είναι αυτοί που κραυγάζουν, αλλά αυτοί που ασχολούνται με το παρόν και κυρίως με την επόμενη ημέρα της χώρας…