«Κουτσουρεμένη» δικογραφία έστειλε η Τουλουπάκη στην Προανακριτική

785

Από το βράδυ της Πέμπτης (20/2) το tomanifesto.gr είχε αποκαλύψει πως η εισαγγελέας διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη αναγκάστηκε -μετά από κωλυσιεργία μεγάλου χρονικού διαστήματος- και προσκόμισε (σε ψηφιακή μορφή) έγγραφα από τη δικογραφία για την υπόθεση της σκευωρίας Novartis, μετά τις έντονες πιέσεις της Προανακριτικής Επιτροπής.

Όπως μάλιστα αναφερόταν στο αποκαλυπτικό δημοσίευμα του tomanifesto.gr, υπήρχαν αμφιβολίες αν η κ. Τουλουπάκη θα έστελνε όλα τα έγγραφα που της είχαν ζητηθεί ή όχι, πράγμα που επιβεβαιώθηκε σήμερα Παρασκευή (21/2), καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, τα αρχεία -με διαβιβαστικό που αναφέρει «σας αποστέλλουμε μέρος της δικογραφίας Novartis»- που έστειλε η εισαγγελέας διαφθοράς (σε ψηφιακή μορφή) κρίθηκαν «άνευ ουσίας» από την Προανακριτική Επιτροπή.

Στο επίμαχο CD περιλαμβάνεται μέρος της γνωστής δικογραφίας κατά των δέκα πολιτικών προσώπων και κάποια επιπρόσθετα έγγραφα “άνευ ουσίας” όπως υποστηρίζουν από την επιτροπή, ενώ λείπουν οι εκθέσεις του FBI αλλά και τα ερωτήματα που τέθηκαν από την εισαγγελία διαφθοράς προς τις αμερικανικές αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι στις 17 Φεβρουαρίου 2020 ο αντεισαγγελέας του Α.Π., Ευάγγελος Ζαχαρής σε επιστολή του προς την Τουλουπάκη ανέφερε: “Με το ανωτέρω σχετικό σας γνωρίζουμε ότι από την ελληνική έννομη τάξη ουδεμία απαγόρευση τίθεται στην αναζήτηση κρίσιμων εγγράφων κατά την ποινική προδικασία και ουδεμία υπηρεσία εντός ή εκτός της επικράτειάς μας δικαιούται να θέτει περιορισμούς ή απαγορεύσεις στην ποινική διαχείριση και εκτίμηση κρίσιμων εγγράφων, με μόνη εξαίρεση την προβλεπόμενη από τις διατάξεις του άρθρου 263 του ΚΠΔ.

Κατόπιν αυτού επιβάλλεται να αποστείλετε τόσον προς ημάς, όσον και προς τον Πρόεδρο της ανωτέρω ειδικής Κοινοβουλευτικής επιτροπής κάθε κρίσιμο για την κατά νόμο ποινική διερεύνηση της προκείμενης υποθέσεως έγγραφο, το οποίο συντελεί στην αποκάλυψη της αλήθειας”.

 

 

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr