Οι πολιτικές αναλύσεις του Προέδρου της Νίκης, Δημήτρη Νατσιού, κατά καιρούς έχουν προκαλέσει ανάμεικτα συναισθήματα, καθώς εκφράζουν ένα βαθιά συντηρητικό κοινό. Αυτήν τη φορά όμως το.. τερμάτισε διότι συνέδεσε μία τροπολογία της κυβέρνησης για τους μετανάστες - εργάτες γής με την ελληνική επανάσταση του 1821 κατά των Τούρκων κατακτητών.

Σε ανάρτηση του στο «Χ», ο θεολόγος και εκπαιδευτικός από την βόρεια Ελλάδα επιτίθεται κατά της τροπολογίας του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, η οποία προβλέπει ότι όσοι μετανάστες βρίσκονται τρία έτη στην Ελλάδα, μπορούν να εργάζονται νόμιμα στη χώρα, λαμβάνοντας προσωρινή άδεια διαμονής. Αυτή η τροπολογία είναι απαραίτητη, σύμφωνα με την κυβέρνηση, διότι ο πρωτογενής τομέας βιώνει τεράστια έλλειψη εργατικών χεριών και κινδυνεύει η αγροτική παραγωγή της χώρας καθώς και σημαντικό ποσοστό του ΑΕΠ. Άλλωστε η ρύθμιση δεν δίνει ιθαγένεια αλλά προσωρινή άδεια διαμονής, μόνο για όσους εργάζονται, η οποία και λήγει με τη παύση της εργασίας τους. Παράλληλα καταπολεμάται η μαύρη εργασία ενώ όσοι αλλοδαποί λάβουν άδεια διαμονής πρέπει να έχουν λευκό ποινικό μητρώο. Τέλος, σύμφωνα με το αρμόδιο Υπουργείο, δεν αλλάζουν οι αυστηροί όροι για απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας, ούτε η πολιτική της αυστηρής φύλαξης των συνόρων καθώς οι προσωρινές άδειες αφορούν αποκλειστικά όσους βρίσκονται ήδη στη χώρα μας και επιθυμούν νόμιμη εργασία σε τομείς που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία.

Ωστόσο ο Πρόεδρος της Νίκης βρίσκει ότι αυτή η ρύθμιση είναι.. «εθνοκτόνα» κι έτσι ακυρώνει την επανάσταση του 1821! Μάλιστα αναφέρει ότι η Ελλάδα γίνεται το πρώτο..ευρωπαϊκό εμιράτο, αγνοώντας όχι μόνο την ουσία της ρύθμισης αλλά ότι τόσο η Ελλάδα στο παρελθόν όσο και σχεδόν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες κατά καιρούς έχουν ψηφίσει παρόμοιες ρυθμίσεις, με σκοπό να λύσουν προσωρινά το θέμα της έλλειψης εργατικών χεριών. Επιπλέον καλό είναι επιτέλους να ανοίξει μία συζήτηση τόσο για τα μεροκάματα που προσφέρουν πολλοί Έλληνες εργοδότες αλλά και την προσφορά που υπάρχει από Έλληνες εργαζόμενους για βαριές χειρωνακτικές εργασίες, όπως αυτές στον πρωτογενική τομέα.


Η ανάρτηση του Προέδρου της Νίκης στο «Χ»: