Όταν μιλάμε για τον Κυριάκο Βελόπουλο, έναν άνθρωπο που έχει κάνει δευτέρα φύση του το λαϊκισμό και τις θεωρίες συνωμοσίας, τα λόγια είναι γενικά περιττά. Αν και σε τέτοιες περιπτώσεις το βαρέλι δεν έχει πάτο και δύσκολα μας προκαλεί έκπληξη το πόσο χαμηλά μπορεί να πέσουν κάποιοι για λίγους ψήφους, με την τελευταία ανάρτηση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ξεπέρασε και τον εαυτό του.

Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος ξέρει όσο λίγοι να χρησιμοποιεί τις λέξεις θρησκεία και πατρίδα για μικροπολιτικούς λόγους, σε ανάρτησή του αναφέρει την απέχθειά του για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Σύμφωνα με τον ίδιο ήταν ένα άθλιο και προκλητικό θέαμα που δεν σεβάστηκε τον ευρωπαϊκό πολιτισμό και τον χριστιανισμό. Μάλιστα ενοχλήθηκε από το γεγονός ότι δεν υπήρξε πουθενά αναφορά για την αρχαία Ελλάδα ενώ μίλησε για στοχοποίηση του χριστιανισμού με τη προσβολή του Μυστικού Δείπνου.

Φυσικά το να μην αρέσει σε κάποιον ένα θέαμα είναι δικαίωμά του. Και πράγματι σε πολλούς άρεσε η τελετή έναρξης ενώ άλλοι εξέφρασαν την ενόχλησή τους για κάποιους συμβολισμούς της τελετής. Άλλωστε και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος παρακολούθησε από κοντά την τελετή έναρξης μαζί με άλλους ηγέτες από όλο τον πλανήτη, δήλωσε ότι κάποια θεάματα της τελετής δεν του άρεσαν αισθητικά. Μάλιστα είπε γεμάτο νόημα ότι η τελετή έναρξης του 2004 στην Ελλάδα είναι σημείο αναφοράς για εμάς, εννοώντας ότι η σύγκριση είναι μάλλον άδικη με τη σημερινή τελετή.

Ωστόσο ο Κυριάκος Βελόπουλος το τερμάτισε και πάλι. Αφού εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για το θέαμα, λίγο - πολύ έριξε ευθύνες στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το θέαμα της τελετής έναρξης, καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, ο ίδιος το νομιμοποίησε με την παρουσία του! Δηλαδή θα έπρεπε ο πρωθυπουργός να αποχωρήσει μόνος του, ανάμεσα σε δεκάδες ηγέτες και φυσικά να δημιουργηθεί διπλωματικό επεισόδιο με τη σύμμαχο Γαλλία επειδή δεν άρεσαν τα θεατρικά της έναρξης στον Κυριάκο Βελόπουλο. Ευτυχώς φυσικά την χώρα μας δεν την εκπροσωπούν θερμόαιμοι και λαϊκιστές πολιτικοί, δίχως συναίσθηση της ευθύνης αλλά την εκπροσωπεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και ας θυμίσουμε το αυτονόητο στον Κυριάκο Βελόπουλο, με ύφος που θα μιλήσουμε και σε ένα μικρό παιδί: ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν είναι υπεύθυνος για την... τελετή έναρξης στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Γαλλίας, θα ήταν υπεύθυνος προφανώς για την τελετή έναρξης εφόσον οι Ολυμπιακοί Αγώνες τελούνταν στην Ελλάδα. Τα αυτονόητα όμως είναι πλέον ζητούμενα για πολλούς στην ελληνική πολιτική σκηνή. 

Ακολουθεί η ανάρτηση του Κυριάκου Βελόπουλου: