Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρόκειται να μεταβεί σήμερα στο Παρίσι όπου αύριο, Παρασκευή 26 Ιουλίου, θα παρευρεθεί στην Τελετή Έναρξης των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Ο πρωθυπουργός θα παρευρεθεί στη φαντασμαγορική τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, προσκεκλημένος του Γάλλου προέδρου, μαζί με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες και υψηλούς προσκεκλημένους.

Για την έναρξη των Αγώνων, η γαλλική διοργάνωση έχει ετοιμάσει τελετή με δεκάδες σκάφη, στα οποία θα επιβαίνουν οι χιλιάδες αθλητές των αποστολών από όλον τον κόσμο και θα διασχίσουν μία διαδρομή έξι χιλιομέτρων στον Σηκουάνα, κάνοντας μικρές στάσεις σε σημαντικά ορόσημα του Παρισιού.

Οι Έλληνες τηλεθεατές θα μπορέσουν να δουν την τελετή μέσω ΕΡΤ, η οποία θα καλύψει 900 ώρες ζωντανής μετάδοσης από όλα τα ολυμπιακά αθλήματα και φυσικά την προσπάθεια όλων των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών.

Όπως έγραψε στην εβδομαδιαία ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «να ευχηθώ καλή επιτυχία στους Έλληνες αθλητές και τις αθλήτριες που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού που ξεκινούν το προσεχές Σάββατο. Μία ημέρα νωρίτερα, στην τελετή έναρξης, θα καμαρώσουμε την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να “ανοίγουν” πρώτοι την παρέλαση των χωρών, κρατώντας ψηλά τη γαλανόλευκη».