Ευχές για το 2023 έκανε η  υφυπουργός  Υποδομών και Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου έφτασε. Όπως ανέφερε η ίδια στο τέλος του 2023 και μια νέα χρονιά με πολλές και σημαντικές προκλήσεις ξεκινά! Η κυβέρνηση υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη υλοποιεί τη στρατηγική της προώθησης μεγάλων αλλαγών, ενισχύοντας την οικονομία. Οι θετικές επιπτώσεις αυτής της πολιτικής αντανακλώνται στην οικονομική ευημερία των πολιτών, με αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, όπως αποτυπώθηκε στον Προϋπολογισμό του 2024.

Εμείς, στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εργαζόμαστε με στόχο την συνεχή αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τον πολίτη. Στόχος μας ήταν και παραμένει να δημιουργήσουμε πιο ασφαλείς και πιο πράσινες Μεταφορές, ώστε οι χρήστες να αλλάξουν κουλτούρα και να θέσουν ως πρώτη επιλογή τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Απλοποιούμε τις διαδικασίες, ψηφιοποιούμε λειτουργίες, μέσω του gov.gr και δημιουργούμε νέες υπηρεσίες για τους πολίτες. Παράλληλα, το 2023 αποδεσμεύσαμε σημαντικά κεφάλαια για την ηλεκτροκίνηση, κάτι που θα συνεχιστεί και το επόμενο έτος, υπογράψαμε νέες προσλήψεις οδηγών λεωφορείων ενώ πράξη έγινε η αγορά νέων ηλεκτρικών λεωφορείων.

Θέλουμε το 2024 να ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο, οι βάσεις του οποίου μπήκαν την χρονιά που πέρασε.  Στους πολίτες της Αχαΐας, τους οποίους έχω την ύψιστη τιμή να εκπροσωπώ, αλλά και σε κάθε Ελληνίδα και Έλληνα, παντού στη χώρα και στον κόσμο εύχομαι Καλή Χρονιά. Με υγεία και δύναμη, με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία.