Συνομιλία με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των οδηγών ταξί είχε η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των επαγγελματιών για το φορολογικό νομοσχέδιο.

Έξω από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου αυτοκινητιστές ταξί, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους ενάντια στο φορολογικό νομοσχέδιο.

Οι επαγγελματίες έφτασαν στο υπουργείο με δυναμική αυτοκινητοπορεία, κλείνοντας τους δρόμους γύρω από το κτήριο.

Η μεγάλη κινητοποίηση των αυτοκινητιστών ταξί δεν πέρασε απαρατήρητη από την Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, κα Χριστίνα Αλεξοπούλου, η οποία με δική της πρωτοβουλία κατέβηκε από το υπουργείο και συνομίλησε σε πολύ καλό κλίμα με τους επαγγελματίες.

Στη συνέχεια η κα Αλεξοπούλου κάλεσε αντιπροσωπεία των επαγγελματιών να τη συνοδεύσουν εντός του υπουργείου, όπου ακολούθησε ένας δεύτερος γύρος συζητήσεων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Υπενθυμίζεται ότι η Αττική χθες και σήμερα είναι χωρίς ταξί στο πλαίσιο της συνέχισης των κινητοποιήσεων κατά του φορολογικού νομοσχεδίου.

Ειδικότερα, το ΣΑΤΑ εξήγγειλε 48ωρη απεργία των οδηγών ταξί για την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου και Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου, στην Αττική, ενώ η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί και Αγοραίων αποφάσισε να πραγματοποιήσει δύο επαναλαμβανόμενες 48ωρες πανελλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις, ξεκινώντας από την Δευτέρα 4/12/23 και ώρα 5:00 π.μ. και μέχρι και την Παρασκευή στις 5:00 π.μ.