Μετάνιωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Tσίπρας που άφησε τα πράγματα ανεξέλεγκτα στον ΣΥΡΙΖΑ με τα σημερινά τραγικά αποτελέσματα.

Αυτό που ακούγεται στο περιβάλλον του τέως προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ο Τσίπρας ήθελε μεν να κερδίσει η Έφη Αχτσιόγλου, αλλά με μικρή διάφορα από τον Στέφανο Κασσελάκη για να μην είναι ανεξέλεγκτη η ίδια και η ομάδα της, αλλά δεν ανέμενε επικράτηση του «εφοπλιστή» από το Μαϊάμι.

Τώρα λένε οι ίδιες πηγές, σύμφωνα με τον «ΒΗΜΑτοδότη», ότι δεν θέλει να φύγει η Αχτσιόγλου και γι' αυτό άρχισε τις επαφές για να μη φύγουν άλλα στελέχη και δεν μαζεύεται η κατάσταση.

Πάντως οι εκκλήσεις του για ενότητα και οι συμβουλές να περιμένουν έως τις ευρωεκλογές δεν εισακούονται. Και ο ίδιος έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για όσα γίνονται.

Αυτό που κουβεντιάζεται εντόνως μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι ο Στ. Κασσελάκης επηρεάζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τον Παύλο Πολάκη, πάρα τα όσα είπε στον ΑΝΤ1 ότι δεν τον εκφράζει η φρασεολογία του. Η άκρως επιθετική ομιλία του στην ΚΕ ήταν διά χείρας Πολάκη, με ό,τι αυτό σημαίνει για τα μελλούμενα. Και δεν φαίνεται να κάνει πίσω, καθώς πιστεύει πως θα αλλάξουν τα πράγματα σύντομα και ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές.

Πάντως για τις ευρωεκλογές ο πήχης που έχει βάλει είναι χαμηλά: 17%.

Το ενδιαφέρον είναι τι θα κάνουν και άλλα πρόσωπα που τον στηρίζουν σήμερα. Σημαντικός θα είναι ο ρόλος του Νίκου Παππά και έχει ενδιαφέρον να φανεί πόσο ο ίδια θα έχει τη δυνατότητα να συνθέσει και να εκφράσει όσους δεν συμφωνούν απόλυτα με τον Στ. Κασσελάκη, αλλά δεν έχουν διάθεση μετωπικά σύγκρουσης.