Το μελομακάρονο επικρατεί του κουραμπιέ, όπως προκύπτει από τις μέχρι τώρα πωλήσεις στα περίπου 730 αρτοποιία του νομού Θεσσαλονίκης.

«Στη Βόρεια Ελλάδα πρώτη επιλογή είναι το μελομακάρονο και ακολουθεί ο κουραμπιές. Βέβαια και τα σιροπιαστά γλυκά είναι πρωταγωνιστές στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι, ενώ όλοι περιμένουν για τη συνέχεια τη …βασίλισσα βασιλόπιτα», δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό “Πρακτορείο 104,9 FΜ” η πρόεδρος Σωματείου Αρτοποιών Νομού Θεσσαλονίκης “Ο Προφήτης Ηλίας”, ‘Ελσα Κουκουμέρια.

Σύμφωνα με την κ. Κουκουμέρια, οι τιμές τόσο των γλυκών, όσο και της βασιλόπιτας, που θα ακολουθήσει, κινούνται στα ίδια επίπεδα με τα προηγούμενα χρόνια.

Η τιμή κιλού για τα μελομακάρονα ξεκινά από τα 10 ευρώ και φτάνει έως τα 13 ευρώ, ανάλογα με το εάν έχει σοκολάτα ή όχι, ενώ οι κουραμπιέδες πωλούνται από 11 έως 14 ευρώ καθώς ορισμένοι “ξεφεύγουν” από την κλασική γεύση.

Παράλληλα στους φούρνους έχουν ξεκινήσει ήδη οι προετοιμασίες και για τις βασιλόπιτες. Με βάση τις εκτιμήσεις, τα 730 αρτοποιεία του νομού Θεσσαλονίκης αναμένεται να παρασκευάζουν συνολικά περίπου 500.000 βασιλόπιτες για να καλύψουν τις ανάγκες των καταναλωτών.

Παράλληλα οι αρτοποιοί του νομού αισιοδοξούν πως τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά θα αυξηθεί ο τζίρος των καταστημάτων, ωστόσο όπως αναφέρει η κ. Κουκουμέρια από τις πωλήσεις των τελευταίων ημερών “δύσκολα θα αλλάξει το συνολικό άθροισμα της χρονιάς”.