Δεν υπάρχει παραγωγικός κλάδος, κοινωνική ομάδα ή συνδικαλιστικός φορέας που να έχει συναντηθεί με τον Στέφανο Κασσελάκη και να μην έχει πάρει… λεφτά. Από την Κουμουνδούρου όλοι φεύγουν… ικανοποιημένοι αφού ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει το γνωστό λεφτόδεντρο από το οποίο «παίρνει» χρήματα και τα μοιράζει στον κόσμο. To έκανε πάλι, αυτήν τη φορά με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στην ΑΔΕΔΥ, στους οποίους –εκτός από αυξήσεις– μοίρασε όχι μόνο 13ο αλλά και 14ο μισθό.

Το γεγονός ότι μοιράζει παντού… χρήμα δεν εκπλήσσει. Άλλωστε δεν θα το δώσει. Δεν είναι πρωθυπουργός και όπως φαίνεται δεν θα γίνει – εδώ και ο ίδιος ακόμη δεν γνωρίζει αν θα είναι πρόεδρος μετά τις ευρωεκλογές. Αυτό όμως δεν τον σταματά. Ακάθεκτος υπόσχεται τα πάντα στους πάντες. Σε αγρότες, σε εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, στους εμπόρους, σε όποιον συναντήσει ή τύχει να περάσει έξω από την Κουμουνδούρου. Βέβαια δίνει πιο πολλά σε αυτούς που μπαίνουν μέσα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν χαλάει σε κανέναν χατίρι. Βέβαια το ότι επί της ουσίας μοιράζει κάτι σαν τα IOU του Γιάνη Βαρουφάκη είναι μια άλλη συζήτηση. Θα τα χρωστάει σε αυτούς που τα υπόσχεται. Και αν έρθει ποτέ η ώρα –δύσκολο έως αδύνατο– να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του, η λύση υπάρχει. Την έχει δώσει προ ετών ο Αλέξης Τσίπρας. Όπως και η δικαιολογία υπάρχει. Ήταν και είναι οι… αυταπάτες, η λέξη με την οποία έχει αντικατασταθεί το ψέμα στην Κουμουνδούρου.

Το θέμα είναι πάντως ότι και αυτοί που τον συναντούν δεν τον ρωτούν πού θα βρει τα χρήματα. Πώς θα μοιράσει όσα έχει μέχρι τώρα υποσχεθεί. Διότι αν κινηθεί στη λογική του κόμματος που εκπροσ